Tarte au ”yummy” plum!

Hej vänner,

Vilken helg vi har haft, brittsommar och helt magiskt väder! Jag började lördagen med en riktigt lång pw med en av mina fina grannar och sen bakade jag en helt otroligt god och lättlagad paj. Tänkte att jag skulle dela med mig av den till alla er som  har plommon i trädgården som ni kanske inte vet vad ni ska göra med.

Mitt tips till er- gör då denna paj!! ”Knäckig”, god och syrlig blir den och jag lovar att den kommer att göra succeé!!

Detta behöver du:

Plommon- ca 6 st gärna mörka lite större plommon

Maple sirap 1,25 dl

Mördeg 1 st

Kanel 1/2 tsk

Vaniljpulver 1 tsk

Tillbehör:

Creme fraiche 1,5 dl

Florsocker 1 tsk

Vaniljpulver 1 tsk

Hackade pistagenötter

Börja med att dela plommonen på hälften och kärna ur. Stek dom sedan i en gjutjärnspanna med en liten klick smör och 1 tsk vatten på låg värme i ca 2 min. avsluta med att lägga den runda sidan på plommonen ner mot pannan.

Sätt ugnen på 200 grader. Häll över maple sirap och pudra över kanelen och vaniljpulvret. Lägg sedan mördegen över plommonen, tryck ner degen och skär bort kanterna som blir över. Ställ in allt i ugnen

Grädda sedan långt ner i ugnen i ca 15min. Var försiktig när du plockar pannan så att du inte bränner dig ( jag råkade göra det när den väl var ute tyvärr så använd bra handskar under hela tiden:) Vänd sedan upp pajen direkt på fatet du vill servera den på och klicka över cremefraiche blandningen och de finhackade pistagenötterna.

Voila!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Herregud måste provas!! Ser helt fantastiskt ut!