Pepp på höstmys- mina bästa tips!

Hej på er,

Hösten har seglat upp som en ny favoritårstid för mig. Tidigare fanns det inget annat än sommaren i mina tankar men allt eftersom tiden går så har jag faktiskt äntligen funnit en kärlek till alla årstider.

Hösten är SÅ härlig när den väl är här. När man väl har accepterat att de varma sommarkvällarna nu är borta och ersätts med friskare luft, gosiga stickade tröjor och film mys så vill jag inte ändra på någonting. Äpple och plommonträden prunkar av frukt och jag vill bara baka och musta hela helgerna. 

Djupdyk rakt in i härligheten!!

Det är fortfarande soligt så mitt på dagen så det kan det bli varmt och skönt i trädgården.

Hösten betyder ju också tillbaka till det vanliga livet med skola, jobb och stress men kan ju också betyda så mycket mer. Det finns verkligen stunder att njuta av och här ska ni få mina absolut bästa höst pepp-tips.

Så här gör jag för att njuta lite extra av hösten:

Skörda– i din egen trädgård, i handelsträdgård eller i affären. Allt gott som mognat hela sommaren finns nu. Hösthallon, kronärtskocka, betor, kål, svampar, blommor etc. Njut av att laga mat på helgen av det som finns att köpa eller plocka nu. När man lagar mat så får man också chans till att bjuda in vänner. I helgen gör vi långkok på Boeuf, bjuder in vänner på vin och en mumsig gryta med smarrig efterrätt gjord på trädgårdens guld! kan det bli mer ”höstigt”?

Vänner– Vi har ett fantastiskt härligt gäng fina genuina vänner. Både nya och gamla vänner som vi umgås mycket med. Vi har dessutom fått ett helt nytt kul gäng där vi bor vilket jag verkligen älskar! Vänner som man får energi av och som gör en glad. Du vet precis vilka dom är och att ge dessa människor mer av sin tid gör att hösten blir extra härlig.

Tv-serier– Detta säger ju sig själv på sätt och vis. Att krypa ner under täcket samtidigt som vinden viner där ute. Har du en brasa? tänd den. Kanske med ett glas vin eller choklad får göra dig sällskap på nattduksbordet? Favoriten just nu är Handsmaids Tale.

En mysig weekend– Jag vet, detta är verkligen inte något för alla. Men mitt tips är då att planera ditt rese-år. Dvs att du en gång om året bestämmer vilka resor du vill göra och sen spara till dom. En höstresa är perfekt ur många perspektiv. Du behöver inte resa så långt för att få värme. I Spanien är det tex fortfarande sommar och jag lovar att du kan leva länge på att du faktiskt ska få mer sommar snart. Hösten känns faktiskt lite bättre då!

Investera i en stickad tröja Ett måste för mig som designer. Har ju faktiskt tagit fram drömtröjan enligt mig att ha som lifesaver under alla kalla dagar som nu väntar. För mig är det viktigt att det går snabbt att klä på sig och har jag rätt plagg i garderoben så blir livet enklare. 😉

Men som alltid, för mig är det inställningen till allt som räknas. Att välja glädje och att även i det dåliga se något bra har hjälpt mig att ha en positiv livs syn överlag. Vissa dagar känner man sig trött och låg på energi och andra dagar piggare och gladare än någonsin och det är precis så livet är.

Att då välja att tänka positivt kommer man långt på tycker jag.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Vilket härligt inlägg som lyfte min dag 🙂🍁

    1. Valerie Aflalo

      Åh vad glad jag blev nu!! trevlig helg:)

      1. Tack detsamma ☀️