Äppelkaka med Kokos & Mandelmassa

Smarrig äppelkaka gjord på äpplen från vår trädgård!

I dag hade vi lite vänner på besök i det fina vädret, tycker att det är så mysigt att få anledning att baka en riktigt smarrig söndagsfika när vänner kommer över. Det var fortfarande sommarvärme ute idag så vi har suttit ute i solen och ätit äppelkaka. Så mysigt!!

Receptet är ett som min mamma alltid lagar men jag har adderat några egna ingredienser utöver och gjort den till min. Mammas är dock riktigt god och hon avslutar med en klick smör uppe och strösocker blandat med kanel uppe på. Min är blandad i äpplena och med kardemumma och med kokosflingor uppe på i stället.

Om du blev sugen på att göra min kaka så kommer ingredienserna här:

3 äpplen

2 ägg

250g mandelmassa

100g smör

2 dl socker

3 ,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

Kardemumma

Kanel

Kokosflan

Börja med att smälta smöret samtidigt som du vispar ägg och socker poröst. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd sedan ner i smeten. Jag river sedan mandelmassan direkt ner i smeten och blandar runt. Smöra en pajform och häll sedan ner smeten i den. Skiva äpplena och strö över kanel socker och kardemumma, blanda. Därefter trycker du ner äppelbitarna i smeten, jag brukar göra mitt i ett stjärnmönster. Dvs att jag lägger dom på tvären runt..

Därefter åker kakan in i ugnen på 160 grader ( om du har varmluftsugn) i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Voila! Serveras med vaniljglass eller vispad grädde. S Å gott och ganska enkelt måste jag säga!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Vill verkligen provbaka denna men ska det verkligen vara 2 msk bakpulver eller menar du 2 tsk? 😀

    1. Valerie Aflalo

      Det ska vara tsk:) har ändrat nu! Happy baking🥰