Några av mina favorit ”spots” i Spanien!

När man tänker på Spanien så är det lätt att tänka på plastiga menyer med svenska köttbullar och sönder solbrända glassiga svenskar men för mig är Spanien något helt annat. Jag har hittat mina sommar pärlor som vi alltid besöker och som passar fantastiskt bra även med barnen. Det är det riktiga och äkta vi vill åt på semestern och som man bara kan hitta genom att vara en nyfiken själ…

Ni är många som skriver och frågar om just detta så i dag jag tänkte dela med mig av mina favoriter just nu.

Tarifa 

Bara 1,5 timme från Malaga finns denna lilla pärla som vi första anblick kan kännas som en ganska nergången sömnig intetsägande stad. Men man ska inte låta sig luras av det första man ser när man kör in i denna lilla hamnstad. Parkera bilen  utanför gamla stan och checka in på ett mysigt litet Pensionat typ La Sacristia och promenera sedan ner till den magiskt långa sandstranden där där ett Atlanten möter Medelhavet och bada i båda haven samtidigt. Stanna tills solen går ner och njut av jordens vackraste solnedgång.

Stranden här är som en enda stor lekplats för barnen. Den långa vita stranden gör tjejerna så kreativa, dom bygger sandslott, springer så snabbt dom kan och gör alla möjliga konster och danser! Man kan kitesurfa om man vågar sig på det, annars funkar det även att vågsurfa vilket jag gillar bättre!

Gamla stan.

Detta är ett måste när du är här. I den här stan lever man i en äkta ”surfanda” med sena frukostar ute på stan med pannkakor, färskpressad apelsinjuice och smarriga avocadomackor. Frukost äter man inte före kl 10 och middag runt 21. Du kan vandra runt i gamla stans alla mysiga gränder, ta en Mojito, shoppa och äta Tuna Tataki på en av alla små mysiga restauranger! Super romantic!

 Utanför favoritbutiken här inne i gamla stan, Tarifa Soul. Här finns massor av fint med allt ifrån inredning till strandplagg och jag vill alltid köpa med mig för mycket hem!!

  Tuna Tataki på blå fenad tonfisk fångad i Atlanten precis utanför stan.

Blåsig men mysig kväll på tu man hand, lyxen av att ha en nybliven tonårsdotter:)

Vidare till nästa pärla. Punta Paloma.

Vi gör alltid en utflykt till sand dynorna i närheten, Punta Paloma. Jag ÄLSKAR denna plats!! Dynorna har bildats av all sand som blåst över från Marocko och skapat en helt otrolig plats.

Jag skulle kunna skriva i det oändliga om denna plats och vad den betyder för mig men jag har fler ställen att berätta om. Bara lite längre ner på gatan hittar du Hurricane Hotel en ljuvlig liten oas som jag besökt de senaste 20 åren men på senare tid är det svårt att få ett rum där tyvärr… men det är helt magiskt härligt placerat precis vid havet. Ingen lyx, bara mysigt och fyllt av personlighet.

Veijer de La Frontiera

I år åkte vi ännu lite längre och vidare till en liten vit stad Veijer De la Frontiera. Dock besökte vi inte staden utan stannade i stället till på ett helt fantastiskt litet boutiqe hotell Casa La Siesta. Jag känner att detta ställe egentligen behöver ett helt eget inlägg pga SÅ sjukt bra på alla sätt. Lovar att fixa snart så att ni också får ta del av detta ställe.

Spanska Atlantsidan har så mycket mer att erbjuda tycker jag en den klassiska solsidan även om jag ju älskar vår lilla stad Almunecar. När jag kommer dit blir jag på en gång både glad och avslappnad. Jag älskar att inte var påpassad eller att jag kan såsa runt utan smink i flip flops utan att tänka på hur jag ser ut eller vad jag har på mig. Bara vara. Här kan jag plocka avocado och citron utanför vårt ( svärföräldrarnas hus..)  hus, bada på gömda ständer och ge mig tid att koppla av och ladda batterierna.

Almunecar

En helt osminkad jag, så som jag ser ut varje dag på semestern här…Älskar det!

Många av er frågar mig och denna lilla stad och jag skulle säga att man helst ska hyra ett hus just för att kunna laga egen mat och handla massor av gott nere på saluhallen som finns där. Även Cotobro och La Herradura är superhärliga icke ”glassiga”platser som jag älskar att vara på. Nere på stranden finns det en hoppborg i vattnet eller ett grymt bra vattenland som barnen älskar. Dit åker vi när alla blir lite rastlösa.

Vi köper alla skaldjur nere hos fiskhandlaren i Almunecars grymma saluhall och grillar sedan hemma. Gillar speciellt havskräftorna! Det blå/ vita porslinet har jag hittat i en Marockans inredningsbutik, Santana, som ligger inne i Almunecars gamla stad.

Playa Alberquillas

Eller så letar vi bara efter en ny strand att upptäcka. I år hittade vi en strand som så många av er blev nyfikna på. Playa Alberquillas heter den. Det var kristallklart fantastiskt vatten och heeelt magiskt fint. Dock måste man gå en bit ner för berget så ta på bra skor och så måste man ta med egen mat och vatten då det är en naturstrand och inget finns att köpa men wow, vilket ställe det var.

Hoppas ni har fått lite härliga Spanien tips av mig, undrar ni något mer är det bara att skriva här!

Ha nu en toppenfredag, här blir det kräftskiva ( igen) men med bästa vännerna så galet mysigt.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Fina bilder och tack för inspon, ni verkar ha haft det fantastiskt!
  Om du ser ut så där osminkat borde du alltid vara det! ❤️

 2. Tack för härligt inlägg❤️ Jag har inte varit så mycket i Spanien men blev väldigt sugen . Får man önska ett inlägg från Skåne oxå . Vi brukar åka till mölle och jag älskar hela halvön och vi har säkert missat något litet ställe . Finns ju så mång härliga ställen att besöka där . Ha de så gott

  1. Valerie Aflalo

   Ja, men vilken bra idé!! Skåne kommer snart:)

 3. Fint inlägg med härliga bilder! Blir sugen på att åka till Spanien!

 4. Vilken härlig guide! Vi håller på att titta på att hitta en tomt i södra Spanien och bygga ett semesterhus. Tanken är att vi med våra två småbarn ska kunna växa med huset, dvs gärna att det även finns något kul för både barn, tonåringar och vuxna att njuta av. Vi har tittat runt Marbella såklart men skulle du rekommendera t.ex Tarifa för ett sådant boende?

  1. Valerie Aflalo

   Hej,
   Vad härligt med sommarhus! Vår dröm är också att en dag bygga vårt egna hus där och har pratat mycket om just vart. Fördelen runt Marbella är vädret som ju alltid är bra. På Atlantsidan är det kallare och mer ostadigt överlag. Det är en väldigt personlig sak med vad man uppskattar osv. jag gillar ju det naturliga landskapet osv medan Marbella osv är mer plastigt om du förstår vad jag menar.
   Mitt bästa tips är i alla fall att åka runt oc utforska lite innan man beslutar sig.

   Lycka till med bygget, så drömmigt!!

   1. Precis det jag själv tänker! Tack för svar!