Vad vi alltid tjafsar om på semestern…

 -I samarbete med E-klok och Dolceclima-

Vi älskar ju verkligen att vara lediga tillsammans på sommaren och tar gärna minst 3 veckors ledigt ihop med barnen. Men dessa veckor är inte alltid helt smärtfria även om vi ju gillar vårt semestrande!

Undrar hur många av som känner igen sig i dessa oenigheter?

1. Ska vi vara vid poolen eller stranden?

Jag som ju redan sen barnsben är en inbiten strandmänniska kan ju överhuvudtaget inte tänka mig att bara vara vid poolen en hel semester. Det måste bli i alla fall lika många strand dagar ( helst fler..)

Johan å andra sidan hänger gääärna hela tiden vid poolen. Men ger ju såklart med sig när jag med bedjande blick ber om strandliv.

2. Packningen!

Detta ger tydligen upphov till otrolig stress hos min käre make. Min packning OCH även barnens packning i och med att det ju även är jag som sköter den. Varje sommar säger Johan ” Vi behöver väl inte packa så mycket i år” jag säger ”nej självklart inte” och vad händer? Jo, jag packar för mycker och han får bära många tunga väskor. Inte populärt kan jag säga. Men jag gillar inte att packa och packar därför ner liiite för mycket av allt!

3. AC:n

Jag vet inte huuur många gånger vi diskuterar just värmen eller kanske man ska säga kylan och precis hur varmt vi var och en vill ha det. Vi tillhör helt olika läger här och varje år måste vi hitta fram till ett läge vi båda tycker är ok.

Och herregud vad vi förhandlar om detta!! Jag vrider upp värmen och Johan vrider ner, gärna i smyg då också så att ingen märker något. Hahaha.

Jag vägrar att sova med öppna fönster, då kan vi inte ha larmet igång och jag blir rädd för inbrott. Johan sover däremot gärna med öppna fönster så vi har enats om att ha ett fönster öppet som man absolut inte kan ta sig igenom från utsidan ändå.

Men sen finns det ju massor av dagar med värmebölja där öppna fönster inte räcker överhuvudtaget. DÅ måste även jag ha på AC:n på kallt för att klara av att sova. Det värsta jag vet är när det står helt still så man nästan inte kan andas. Den här har vi i sovrummet och jag är så nöjd!

Solen ligger på mot vårt sovrum hela kvällen så när vi ska sova är det alldeless för varmt. Jag låter AC:n stå på under dagen och när kvällen kommer är det numera svalt och skönt. Alla nöjda och glada.

Dagens tips är alltså den här ACn från Dolceclima och just nu får du 5% rabatt med koden ”Valerie”

Hoppas på en riktigt varm och härlig dag!

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. En liten fråga, vad gör du av slangen? AC har ju slang som måste ut genom ett fönster? Hm…förvirrad:)

  1. Valerie Aflalo

   Den finns där men är på bilden inte inkopplad:)

 2. Vilken fin blus! ✨ Är den från Valerie, vad heter den? Vi har samma AC-lösning i allrummet uppe 👌🏻

 3. Jag har kanske världens snällaste man, men vi bråkar väldigt sällan, och allra minst under semestern. Då slipper vi vardagsstressen och kan verkligen koppla av tillsammans!

 4. Jessica MNeijer

  Hej.
  Måste bara fråga, blusen som du har på dig i inlägget, vart kan man köpa den?
  Den är underbar.
  Kram
  Jessica