Terassen & den perfekta odlingen!

 -I samarbete med Byggmax-

  Den där ljuva känslan när även trädgården börjar komma i ordning! Många har frågat mig om denna lilla odlingslåda som man lätt kan ställa på terassen och odla örter i. Här kan du hitta den!

Så är gjorde jag för att komma igång med odlingen. Jag la först två plastuderlägg i botten av lådan och efter det en markduk. Jag har köpt ekologisk jord som är till för att odla just örter, fyllt med massor av näring och sen planterade jag mina favoritörter.   

 Rosmarin för att det är så gott när man grillar, dragon för att de små fina blommorna är så fina att ha på matlagning, basilika för att jag älskar att ha det i sallader och gräslök för att det är gott på precis allt i sommar.

 

Sen vi flyttade till hus har trädgården verkligen blivit en av mina nya intressen. I sommar kommer jag försöka lära mig så mycket jag bara kan om allt hur man planterar till att anlägga odlingar. Så pepp!

  Och så har vi ju nu den nu färdiga terassen med trapp ner. Så fantastiskt kul att den är helt klar och det bara är lite piff som kan göras om man vill det. Det ska ju sättas lite blommor och gräsmattan måste tas om hand men så är det ju alltid med en trädgård..

För dig som går i byggtankar så finns det så otroligt mycket inspiration och material att hitta på Byggmax.

Nu ska det bara växa upp ordentligt med gräs framför terassen och så ska det lite senare i sommar komma en stor pionodling på höger sida . Kan ni tänka er vad fint alltså!! Jag älskar ju pioner vill verkligen ha det i min trädgård. Det fanns väldigt många fina fruktträd här i vårt hus men inte några blommor eller bär så det ska jag fixa de närmsta åren.  

 

Så här ser det ut från andra hållet. Längst ner i hörnan ska vi sätta upp ett plank som ramar in vår lilla eldningshörna. planket ska sedan fortsätta utmed tomten och så ska vi odla lite olika härliga saker där. tänker mig kanske björnbär och lite annat fint! 

Så mysigt att bara gå ut och plocka sina örter direkt utanför dörren!

Ha nu en mysig söndag alla, mig hittar du precis här i min trädgård och så ska jag packa lite inför en resa vi ska på nästa vecka. Pappa fyller 70 och det ska firas!

Kram på er

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Så fint! Vart kommer ljusslingan ifrån? Verkar längre än de jag hittills har hittat!

  2. S å fint ni har fått det – älskar verkligen hur ni fått till det med materialval och färger och balansen mellan det lite hårdare industriella i fönster och dörrar och det mjuka bambumöblerna. Precis så där ser min terass ut i mina drömmar 💕
    Ha en underbar dag

  3. Vart har du köpt plastunderläggen som du använt i odlingslådan från Byggmax?

  4. Ludmilla Bjerke

    Var kommer den spröjsade glasdörren ifrån?