Måste skriva av mig, livet är så skört..

Ja den här helgen började ju helt fantstiskt med bröllopsdag och glassfest slutade tyvärr väldigt tråkigt här på ortopeden på Danderyds sjukhus. Vi är nog alla fortfarande lite i chock över vad som hänt men framförallt vad som kunde ha hänt. Livet är så oerhört skört och man måste ta hand om sig!!

Ska berätta för er vad som hänt.

Mamma skar sig i tummen när hon lagade mat och tänkte väl inte så mycket mer på det. Det var ett ganska litet sår så hon gjorde inte så mycket åt de, sköljde väl av det och gick vidare.

Dagen efter jobbar hon ute i trädgården i värmeböljan som var( med handskar) och åker sen in till stan för att jobba. När eftermiddan kommer har hon fått feber och frossa och tummen är jättesvullen och helt blå. Hon har så ont ör yrslig… Min syster som var med henne då tvingade iväg henne till sjukhuset där hon blev inlaggd direkt och opererad på natten. Mamma har drabbats av något som heter Lymfangit och som med otur kan leda till blodförgiftning. Nu var den tack och lov lokal i hand och arm.

Allt detta hände så himla snabbt och tack och lov så har man nu lyckats stoppa infektionen. Men mamma är fortfarande kvar på sjukhus för att få reda på vad det är förbinfektion och vi alla är hemma är ganska skärrade. Samtidigt är vi tacksamma för att läget nu är stabilt och vi hoppas hon snart får komma hem.

Herregud alltså, man vaknar verkligen upp när sådant här händer. Hälsan är ju det viktigaste av allt!! Har man hälsa kan man vara lycklig, så känns det just nu.

Om ni skadar er i sommar, tänk på att rengöra alla sår nu när det är så varmt! Minsta lilla sår kan bli en allvarlig infektion och det har jag faktiskt aldrig tänkt på.

Ville bara uppdatera lite, har ju varit lite off på instagram och detta är anledningen.

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Jenny Svedberg

  En kollega på jobbet fick ett sår på armbågen. Gick några dagar, sen fick hon jätteont och armen blev alldeles röd. Åkte till HC och blev skickad till Akuten. Blev jättedålig och sen inlagd på intensiven och operades! Var väldigt nära att förlora armen och även nära att hon inte skulle klara sig! Hade fått in bakterier i såret. Så himla otäckt! Håller med dig, såå snabbt saker kan ändras! Och sår ska man vara noga med, det har jag lärt mig nu, inget jag tänkte så mycket på innan. Tur att både min kollega och din mamma fick hjälp snabbt och klarade sig!

  1. Valerie Aflalo

   Åh fy!! Ja verkligen. Jag har lärt mig så mycket! Min mamma är världens starkaste och ung som mig så man tänker aldrig att hon ens kan bli sjuk. Men detta kan verkligen drabba vem som helst. Hu och fy nu när det är sommar ska man vara extra noga med att tvätta sår. Tack för att du delade med dig. Kram

 2. Åh fyyy så otäckt! Så skönt det gick bra! Kram

 3. Ja verkligen min man ligger nu inne på lasarettet på tredje veckan började som ett litet skrapsår på tån som sedan enligt oss läkte men sen en vecka senare svullna upp å blev blått. Inlagd med intravenöst antibiotika pga av väldigt aggresiv bakterie o infektion. Tån blåsvart o de talade om amputation av halva foten fick åka på ballongsprängning av blodkärl som täppts igen o nu säger de att halva tån kommer lossna men han klarar foten tack o lov. Så denna sommar blir inte riktigt som vi tänkt heller. Tänk vad lätt hänt allt är o som man inte tänker på. Kram

 4. Usch så skört livet kan vara!
  Bra att tänka på är att nu i värmen när man börjar gå barfota & ev i nya skor så är det lätt med skavsår. OCH dessa sår ska man också rengöra & vara noga med då dessa sår lätt kan bli allvarliga och orsaka större problem än man väntat sig.
  Bara lite info…
  Hoppas mamma kryar på sig snabbt.

 5. Jo, småsår är inte att leka med! Min pappa fick en pytteliten flis i pekfingret, vilket ledde till blodförgiftning! Har aldrig sett en så stort pekfinger och illrött! Farligt om man går för länge med det! När det hände tänkte jag på Emil i Lönneberga, Alfred skadade ju sitt finger och fick blodförgiftning. När vi pratade med barnen om vad som hänt morfar pratade vi även om Alfred. Hoppas din mamma kryar på sig snabbt, kram!

 6. Så hemskt men skönt att det gick bra till slut.
  Detta hände mig för några år sedan , hade några självsprickor på ett finger o renade ogräs . Någon dg senare började det sticka i fingret. Det domnade o sedan blev det svullet o tjockt. Efter någon dag svullnade hela handen o jag åkte akut en lördkväll t sjukhus
  Infektion sa de o kickade hem mig med penicillin. Vad de missade var att jag hade blodförgiftning o fick in akut igen söndag morgon
  Det tog 1 vecka innan j kunde lyfta en gaffel eller kaffekopp m handen. Kunde dött ensam hemma den natten .
  Ta hand om er finaste ❤️ Följer dig o din familj o ni är så fina allihop😘

 7. Oj, ja det kan verkligen gå fort när det vill sig illa. Tur att ni tog mamma till doktorn! Krya på lilla Mami 💗💗💗