Våra bästa ”glad”- tips

Heeej måndag och hej vardagen igen!

Det är ju kortvecka på gång igen och det tycker jag känns riktigt skönt. Jag älskar den här tiden på året nu när det är så härligt väder så helst vill jag bara vara ute så mycket jag bara kan. Vi har det mesta under kontroll på Valerie office så dessa lediga dagar kommer väldigt lämpligt. Det är lite nya smycken, skor och bad på ingång vilket känns så kul!! ÄLSKAR att ni tycker så mycket om det vi gör.

En sak som alltid varit jobbigt för oss men framförallt jobbigt för Leonie är att efter långhelgen bli lämnad på förskolan. Det är som att man nästan får skola in henne igen. Hon är i övrigt den tuffaste av dom alla och helt oblyg i andra situationer men så fort det gäller lämningen så blir hon så liten igen. det gör så himla ont i mitt hjärta att se henne så ledsen!

Så, vi har kommit på tre bra grejer som vi gör varje morgon när det blir såhär och tänkte att jag skulle dela med mig av dom om det nu är någon annan här som har samma ”problem”.

 • Vi har skaffat oss en sk ”glad-katt” det är en nalle helt i paljett som Leonie älskar. Jag köpte den just för detta ändamål att helt enkelt bli glad när man har den. Glad katten har nu hjälpt oss att göra Leonie glad vid förskolelämningen.
 • Ge henne extra tid på morgonen genom att gå upp i tid för att inte stressa. Stress gör allt värre.
 • Vinka. En så enkel sak har hjälpt oss. Be personalen gå och vinka hejdå genom ett fönster när du går därifrån. Det känns som att det mentalt hjälper en hel del.

Hoppas nu att alla förskolelämningar blir toppenbra. För oss har dessa små trix verkligen hjälpt!!

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Eva-Lena

  Jag som förskollärare har också ett tips. Berätta för era barn att ni tycker om att gå och jobba och att ni vill gå dit. Berätta att ni naturligtvis längtar ni efter att ni ska ses efter jobbet igen men att ni ska säga hej då och vinka i ett fönster. Det kan vara jobbigt för barnen om ni ser ledsna ut och deras känsla är att de ska släppa iväg er till något hemskt/ 😊

  1. Valerie Aflalo

   Bra tips!🥰

 2. Bra tips o härlig trädgårdsinspo! Var har du köpt era fina utetextilier tex pläd o kuddar? Inte alltid så lätt att hitta fina!

 3. Nu är mina barn 7 & 9 så förskoletiden är över men måste bara berätta om deras förskola fungerade, som jag tyckte var så himla himla bra.
  Barnen fick varsin ”huvudpedagog” som gjorde hembesök första gången de träffade våra barn, Iinez hade tex en som hette Lucia och Lucia kom hem till oss och lekte med Inez i sin hemmamiljö för att på så vis skapa ett tryggt band innan Inez började på förskolan, sen har de 2 veckors inskolning (eller så lång som de tycker barnet behöver) Inez var väldigt ledsen, och då frågade Lucia om hon hade något som hon var väldigt fäst vid? Ja hennes sulky älskar hon sa vi och då fick hon sitta i den på föris, när hon åt osv, som en trygghet.
  Heeelt fantastiskt sätt att göra både barnen och oss föräldrar trygga med barnets förskolevistelse, som ju är ett andra hem.
  Vinka hejdå gjorde vi alla dagar genom magen på en stor björn som var klistrat på fönstret med hål i magen att kika ut genom. Ofta öppnade de också fönstret så man kunde ta i hand en sista gång.

  Världsklasspersonal som satte barns olika behov i fokus.

  Valentin som är 9 började förskolan på ett annat i stan första gången när han var 1,5 och det var fullständig katastrof på det stället. Personalen sa att vi kunde ställa honom i hallen och gå, helt sjukt.
  Han mådde så dåligt där så vi fick ta hem honom igen, sen började han när han var 3,5 igen så han kändes mer mogen för det.
  Jag kunde ju ha honom hemma för att Inez föddes strax innan han var 2. Så glad för det.
  Hade jag haft möjlighet skulle jag haft Inez hemma så länge med..
  Tycker sina tips låter toppen, just det där med extra tid på morgonen var väldigt viktigt för oss också, vi satt alltid i soffan och kollade på Bolibompa medan de drack välling och myste.

  Kram och ha en härlig ledighet!
  Catta