Weekend i Paris & alla mina tips!

 Vaknade tidigt, man är ju van att gå upp runt kl 7 så vi gick ner och handlade lite frukost och dukade upp i lägenheten. Mysigt att äta hemma tycker jag. Finns ju så otroligt mycket gott att handla Frankrike.

Croissanter, jordgubbar, brie, kaffe….mmm.Frukost är så mycket godare i Paris! Eftersom jag ju egentligen inte äter gluten så blev det bara en croissant och ingen baguette. Det är ju gluten i den också men man måste ju leva lite ibland! Haha.

Utsikten är ju så fin med alla byggnader runt omkring oss, har alltid varit nyfiken på vem det är som bor där mitt över.

 Vi bor i min pappas lägenhet i Paris

  Det regnade, men vi gav oss ut på promenad ändå för INTE att jag tänker låta lite regn förstöra min helg i Paris.

Älskar att gå längs Rue St Honoré och titta in i alla lyxbutiker. Det är häftigt med alla varumärken som man kan hitta där och hur dom jobbar, det är en så stor inspiration. Samtidigt så förstår man vad kostsamt allt är och det är inget som är gjort i en handvändning, allt tar tid.

Man får en helt annan förståelse för att det tar otroligt lång tid att bygga varumärke.

På Rue St Honoré tycker jag verkligen att man ska ta sig en promenad bara för att det är så vacker och Parisiskt där. Man hittar precis alla varumärken där, Gucci ( vars butik är galet cool), Dior, Louis Vuitton, Chloé and you name it… Allt finns där.

 Spanade in i den här lilla gulliga gallerian som låg utmed vägen, där kunde man även fika och få lite lugn. Village Royal heter den om du blir sugen på ett paus utmed vägen.

Annars kan man alltid äta lunch på Costes, som är ett av Paris mest kända och trendiga hotell. Lunchen är supergod och det är ett spännande ställe att titta på människor på men också ganska dyrt överlag.

  Jag tog en sallad på King crab och avocado och Johan tog en entrecote med jordens godaste smala pommes!

Pommes fritesen ( hamnade tyvärr ur fokus..) är ett måste om du går dit!

 Älskar kreativiteten som finns i Paris! Blir så inspirerad.

Vi var ute och åt båda kvällarna i Paris. Tycker att det kan vara svårt att välja restaurang om man inte bor i en stad men vi hade fått tips om Alcazar som ligger i Saint Germains. SÅ bra mat, grym service och precis sådär avslappnat som man gillar. Såg även en av mina favoritpersoner på Instagram där, Jeanette Madsen!

Det blev ett nytt favoritställe för oss efter vårt besök där och jag älskar hur personalen är uppklädda till tänderna med party outfits och killar i paljettbyxor!

SÅ härligt ställe i alla fall. 

 Paris är en stad att promenera runt i. Just den här helgen var tyvärr mycket avspärrat pga de sk ”gula västarna” som gör uppror mot regeringen och vandaliserar. Tråkigt tyvärr. Men gick ut på promenad ändå och hoppade in i en taxi om vi inte kunde ta oss fram.

Många har frågat efter min klänning och den finns här

Mycket fönstershopping blir det!

 

 Helt ljuvligt att få gå på date med maken i Paris! Klänningen, den lilla svarta, passade också perfekt.

Bästa ställena att shoppa på i Paris är antingen att åka till Le Marais för att kika i massor av olika små butiker, där finns även coola vintagebutiker med spännande saker. Man får liksom välja i Paris, det kan bli för stressigt att åka runt på flera ställen så välj en stadsdel åt gången! Annars så tycker ju jag att Le Bon Marché är ett måste, där finns allt och lite till. Det är ett dyrare ställe men så spännande och vackert.

När det gäller sevärdheter så tycker jag att Sacre Coeur, Palais Royal, Tuillerierna och Eiffeltornet är absolut bäst! Men bara att åka taxi i Paris ger SÅ mycket.

Ha nu en fin helg alla!

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Pernilla

    Underbara dagar i Paris! Älskar dina boots, var kommer de ifrån?

    1. Valerie Aflalo

      Dom är från Scorett!:)

  2. Allt låter underbart! Längtar till jag ska dit över påsk!! Kram!

  3. Du ser väldigt fin ut, älskar din skinjacka var är den ifrån?