Före & efterbilder av vårt badrum. Vilken förvandling det blev!

 

Kära vänner, här ser vi alltså mäklarens bilder från huset innan vi började vår omfattande renovering. Rosa heltäckningsmatta från 80-talet med takfläkt och spegelvägg…! Japp allt är nog faktiskt från 80-talet när jag tänker efter, haha.

Nyfikna på vad vi gjorde sen?? Grävde världens största hål och stötte på massor av berg som visade sig vara jättedyrt och komplicerat att spränga bort. Höll nästan på att ge upp här men kämpade på ett tag till.. Tur att vi hade världens bästa arkitekt, Oscar Säjnäs. Annars hade vi nog inte klarat av allt!

Alla ledningar skulle bytas ut och vi skulle gräva oss ner i grunden för att få mer takhöjd. En idé som såklart var väldigt bra men svår att genomföra, skulle idag säga att det absolut var värt det men att det var jobbigt och kostsamt. Phju.

När allt det jobbiga var gjort var det dags för inredningen som ju är det roliga. Att välja material och färger hör ju till det som jag verkligen älskar att pyssla med så även om man generellt var helt slut av all renovering så fick man lite ny energi av just detta. Det slutade med att vi valde Dekton, Aura som sten till tvättstället men även bakom badkaret. Vi har inget kakel på väggarna men stengolv som heter Concrete Mass som ger ett betongliknande utseende. Vi har samma i vår hall faktiskt! SÅ nöjd!

Den stora skivan skars ut och limmades sedan mot väggen. Vi har även inbyggd led belysning runt kanterna, blir ett jämt och fint ljus av det.

 

Här är vårt moodboard!

Bastun är från Duravit, badkaret från Bathlife, blandare från Dornbracht och kommod från Ballingslöv. Spegeln är måttbeställd från Samglas och lamporna från Länna möbler.

Och tillslut blev allt då klart även om det inte kändes så på vägen. Vi kunde flytta in och njuta till max och jag är så otroligt kär i vårt badrum och skulle göra samma beslut om vi skulle gjort om allt idag. Vi blev så nöjda även om det tog på både krafterna och vårt förhållande. Haha. Det hör ju liksom till tänker jag . Nu när allt är klart har man i princip glömt hur jobbigt det var…eller ja man glömmer nog aldrig helt men vi har kommit fram till att det i alla fall var värt det!

Här ser ni hur det ser ut idag…lite skillnad ellerhur?

Bara att kommentera om du undrar över något mer!

KRAM och ha en fin kväll 🙂

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer

 1. Hej, så himla fint. Förstår hur ni känner det 😍 skulle vara så himla intressant om ni hade före och efterbilder på planritningarna av huset, tittar på hus som är av renoveringsbehov och ibland kan det vara svårt att föreställa sig planritningen före och vad man kan göra 🤗 ni har ett helt fantastiskt hus, är speciellt förtjust i era fönster, sätter pricken över i:et 😍

 2. Hej .
  Ser verkligen jättefint ut allting!
  Men förstår att det varit mycket jobb!
  Jag undrar är bastun byggd på plats ?Vilket djup är det på er bastu?
  Tack för en trevlig blogg!

 3. Vi ska renovera vårt hus och min man vill så gärna ha en bastu, frågan är hur mycket man kommer att använda den? Använder ni er mycket?

 4. Verkligen jättefint! Vilken gåva du har i att kunna se potentialen. Kul att ni sparat mäklarbilderna!
  En helt annan sak, den vita blusen med volang du har på dig när man kommer in på din blogg är GUDOMLIG, aldrig sett något så vackert plagg. Snälla, säg att jag kan få tag på en?! It’s a must-have! Stor kram till dig!!

  1. Valerie Aflalo

   Hej Emma! Finns en kvar i stl. 34 i butiken på MOOD. Om den kan passa så hjälper de gärna dig.. 08-200311

 5. Hel fantastiskt fint, förstår att ni är nöjda! Jag undrar varifrån lamporna är? Så enkla och snygga.

 6. Så fint badrum! Det jag gillar mest är att det är mer likt ett vanligt rum än ett badrum. Alltså inte helkaklat utan målade väggar. Jättefint och inspirerande.

 7. Jättefint!
  Är det riktiga marmorplattor? Eller kakel med tryck?

  1. Valerie Aflalo

   Det är Dekton, en komposit sten:) SÅ fin

 8. Jättefint badrum.
  Var kommer lamporna ifrån?

  1. Valerie Aflalo

   Tack! Från Länna möbler 🙂

 9. Hej! Jag undrar vad det är för mått på badkaret? Är ju så svårt o veta om det är lagom stort. Planerar det ena badrummet i vårt nya hus just nu och jag älskade designen på badkaret ni valt!

  1. Valerie Aflalo

   Åh vad svårt! Minns faktiskt inte, men badkaret kommer från Bathlife så kolla där:)

 10. Hej! Vart köpte ni klinkerplattorna som är i badrummet?

  1. Valerie Aflalo

   Hej! Vi köpte dom på kakelpalatset här i Enskede🥰

 11. Carola Janssen

  Hej! Fantastiskt fint badrum! Jag undrar vilket handfat nihar? Märke? Modell/mått?
  Står inför en badrumsrenovering 🙂
  Stort tack på förhand!

 12. Superfint badrum! Kommer du ihåg vilken färg ni använde på väggarna?

 13. Sigrid Lindström

  Hej Valerie,

  Jag undrar hur ni gick tillväga med er kommod med stenskiva på toppen och på hyllan bakom? Är det specialbeställt? Berätta 😊

  Med vänlig hälsning,
  Sigrid