Min alldeles egna wipped body butter!

Hej mina vänner!

Under julen så fick jag ett enormt sug efter att få göra min egna body butter. Jag använder bodylotion väldigt ofta och började på allvar fundera över vad som finns där i. Vad är det som sjunker in i min kropp via huden som är ett av kroppens största organ.

Vi tänker ju på vad vi stoppar i oss, så varför inte välja vad vi smetar på huden??

Hursom, jag kollade upp vad som behövdes och kikade sedan på Youtube hur man gör.

Här kommer receptet på min body butter som jag tyckte blev helt underbar och lyxig. Den är mycket olijgare än en vanlig du köper men också mycket drygare.

Du behöver köpa hem följande:

Shea smör paradoxa 200g

Mandelolja 75g

E- vitamin

Eteriska oljor ca 30 droppar ( jag hade i pepparmint, geranium och lavendel)

3 st glasburkar med lock

En elvisp

Det bästa med det här vispade body buttert är att jag vet exakt vad som är i och jag kan använda det på barnens torra händer eller på mig själv! Kommer absolut fortsätta göra detta framöver. Så härligt!

Gör såhär:

Häll i sheabutter i en skål, blanda sedan ner mandeloljan och börja vispa ihop allt. Det tar en stund, säkert 20 min innan det är klart. Vispa sedan ner de eteriska oljorna, häll över blandningen i glasburkarna och ställ in i kylen. Jag gjorde så eftersom jag var lite otålig på att det skulle stelna.

Voila!Klart!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Marie Wenngren

  Hej Valerie,
  Vad härligt med hemmagjort bodybutter🙏
  Det stod 30 droppar av doftoljorna,
  undrar om det är 30droppar/doft eller 30 droppar sammanlagt.

  Med Vänliga Hälsningar
  Marie Wenngren

  1. Valerie Aflalo

   Tack snälla!! Max 30 droppar tillsammans:)

 2. Hej
  Låter härligt att göra sin egen lotion, var köper man ingredienserna?