Min galaklänning – step by step…

 

Skissen på min Elle-gala klänning! Det var verkligen så kul att få göra en sådan fin klänning till mig själv. Det är ju oftast klänningar till andra som jag gör men den här gången fick jag vara ”prinsessan”.

Hej på er,

Har ni det mysigt i snön denna lördagen finingar? Jag har blivit förkyld och gör vad jag kan för att kurera mig! Dricker ingefära/gurkmeja juice för brinnande livet. Recept på denna dunderkul kommer.

Tänkte att jag skulle berätta lite mer om min galaklänning som ni såg mig bära på Elle-galan härom veckan och även lite mer om hur det gick till att skapa den.

Jag har ju ett fantastiskt team runt mig och utan dom så hade det såklart aldrig gått.

Det fantastiska tyget beställde vi faktiskt redan för ett år sen från en italiensk tygleverantör, kunde inte stå emot det när vi såg det. Ni vet, nästan lite förälskelse känslor. När man inte kan sluta tänka på någon eller något så är det ju alltid rätt beslut att slå till. Jag jobbar alltid så med mina kollektioner, med magkänslan.

 Handbroderade paljetter i guld, silver, grått, rosa, rött, orange och svart över hela nätbasen i guld. Tyget har en tyngd i sig som måste tas med i beräkningarna, hur blir det bäst?  Tänkte först att det skulle vara en puffig ärm men det funkade inte med tyget. Som ni ser hade jag experthjälp av både Åsa och Sophia men även hunden Juni är mycket bra på att ”hjälpa” till.  Men jag hade en ganska tydlig idé av slutresultatet men man måste ju alltid jobba sig fram och vara öppen för ändringar.

Första provningen cirka 2 veckor senare. Ja, ni kan nog se hur bra den gick! Så nöjd. Åsa är en magiker, hela klänningen är alltså sydd för hand och Åsa har lagt 60 timmar på den. Åsa som är vår ”Valerie” sömmerska har vi jobbat med i flera år nu och hon är otroligt duktig på att få ihop alla mina idéer! Hon har en otrolig intuition.

Här gjorde vi lite små korrigeringar för att få till det sista. Vi satte breda muddar på för att förstärka looken av de voluminösa ärmarna. Vid slitsen satte Åsa till en volang och så ändrade vi öppningen något.

Ta da! Här var sista provningen och allt satt som ett smäck.  Älskar också den djupa ryggen, känns alltid lite extra gala över det.

All glammed up!

Ha nu en magisk helg vänner! Här ska det softas och försöka kurera mig från en förkylning jag drog på mig i dagarna.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Fantastisk klänning! Finaste jag sett någonsin tror jag👌🏻✨ Var är den fina väskan ifrån?

    1. Valerie Aflalo

      Tack!! Väskan är från Cult Gaia💞

      1. Tack för svar! Så fin👌🏻