Tips på fin jul & nyårs dukning

-I samarbete med Hemtex-

 God Jul & Gott Nytt År kära vänner!!

Har ni funderat något på jul och nyårsdukningen ännu? annars kommer det här lite fina tips från mig om hur du får till dessa dukningar på bästa sätt. Jag älskar ju att hålla på och fixa med detta och skulle nog säga att det är en härlig hobby som jag har. Så fort jag ser något jag gillar så sparar jag ner bilden och lägger den i en mapp till senare. Smidigt när man sen behöver ha tips då är det bara att titta in där.

 Gardiner har äntligen kommit upp i vårt vardagsrum, det tog ett år innan vi kände oss redo med det.Svårt att hitta rätt där tycker jag, älskar dessa som är i en varm beige ton men ändå tunna. Ni är många som har frågat om dom dom är från Hemtex, ni hittar dom här. Under julhelgen ska vi lägga upp dom i rätt längd, då kommer det att bli så snyggt.

Men, för att skapa lite extra härlig och julig atmosfär så plockade jag en lång gren ( det ligger massor på marken så man behöver inte bryta..) vid skogen där vi bor och hängde den i taket med en tråd. Sedan klädde jag den med ett par ljusslingor och några underbart fina stjärnor i en träaktig nyans. Det finns ju massor av saker i den här bilden så jag listar helt enkelt bara upp allt här med länkar så hittar ni dom. Gardiner, duk, filt, underlägg, vit vas, vit ljusstake, koppar, bricka, stjärnor, uppläggningsfat, stort fat i mitten och ljuskopp.

De superfina faten hittade jag på Hemtex och är verkligen de perfekta basen, tyvärr verkar de HELT SLUT just nu, så dumt när jag vill tipsa om dom – men kanske kan ni bli inspirerade till nästa år eller till det befintliga bas produkterna som ni redan har hemma med lite piff från Hemtex!

Så fint är så fint att lägga upp julgodiset på det här fatet 

Puss på dig min älskade lilla tjej!! 

  Älskar brickan, perfekt med lite naturmaterial för att bjuda in den juliga atmosfäre, ni hittar den här! Godisskålen är från Johans mamma och den ser lite extra smarrig ut med marshmallows i nu i jul! Finns en fin hos Hemtex också.

Varm chokladmjölk med vispgrädde och krossade polkagrisar var en höjdare bland mina små. Polkagrisar och pepparkakor ingår både i dukningen och är dessutom goda att äta.

Här kommer recept på min mjuka pepparkaka om ni blev sugna på att baka just den, detta recept är från Roy Fares och är en favorit hos mig:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Smöra och bröa en stor rund sockerkaksform.
  2. Sikta vetemjölet med alla kryddor och bakpulver.
  3. Vispa ägg, farinsocker och strösocker poröst i ca 10 min. Vänd ner mjölblandningen, därefter grädden lite i taget, sedan smöret lite i taget. Tillsätt de frysta lingonen direkt i smeten så att de inte börjar vätska ur sig.
  4. Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen i ca 40-45 min.

  Jag körde på temat vitt och grönt i år och lät skogen få följa med in i vårt hem. I bland är det enklaste och naturliga det vackraste, tycker att detta porslinet är toppen som bas till alla fester som kommer nu men ser även att det kommer att vara lika fint i sommar. Ni hittar det här 

  Blev så nöjd med grenen i taket, vacker, elegant och skirt.


Ljusa faten (tyvärr slut) // Beiga linneservetter // Underlägg // Duk // Vas

Jul, jul strålande jul….Hade lite tur med vädret häromdagen, krispigt vitt och sol!


Favorit kopparna hittar ni här

Julen för oss är familjens högtid och i år åker vi ner till Skåne för att fira med hela stora släkten vi har där. Kusiner och kusinbarn, morföräldrar och morbröder och farbröder! Älskar att vi är många och våra jular är allt annat än lugna, i år blir det också lite extra mysigt då hela min familj ska bo hos min syster i deras nya Skånelänga. Längtar!

När vi sen kommer hem är det bara några få dagar till nyår så jag tänkte vara ute i god tid och visa er hur jag skulle duka i år.


Hur läcker ljusstake i mässing och marmor? Ni hittar den här 

Man vill ju att det ska vara smidigt med högtiderna och visst är det super om man kan behålla i princip samma dukning, bara ändra lite här och där. Nya vaser på bordet och duken byttes ut mot underlägg, svarta servetter och några nya fat i svart. En stor härlig kandelaber sprider ljus!

Mörka faten (tyvärr slut!) // Mörka tyg servetter // Runda underlägg // Skärbräda

 Några nya uppläggningsfat och även en bräda i trä gör fördrinken på nyår lite mer avslappnad! Här gjorde jag min favorit med löjrom på chips och använde mig faktiskt av stenbitsrom i stället för löjrom vilket var gott det också. Bara att lägga upp chips och klicka ut creme fraiche, rom av något slag, pressa lite citron och hacka gräslök över.

Klart!

  Jag bytte ut stjärnorna i grenen mot ett Happy New Year och vips vart det mer nyårskänsla där, tog bara 5 min att fixa. Och dom här effektfulla mörka vaserna är verkligen pricken över i:et för dukningen. 

    

 Avocado med krasse, balsamvinäger och mozzarella tillhör en av favoriterna här hemma.

Älskar att duka och göra fint!

 

Även entrén fick sig en liten uppdatering med nya lyktor i två olika storlekar. Tyckte att det var så fint att sätta trollhassel, en ljusslinga och de fina stjärnorna.

Hoppas nu att ni fick lite fina tips och trix för att få till den där härliga stämningen över helgerna. Nu är det bara några dagar kvar på den här veckan innan det blir lite ledighet och en hel del jobb ska hinnas med men även lite annat kul.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Hur har du hängt upp gardinerna och på vilken typ av skena? Så snyggt