Karriär, familj & livet?

 Ja hörni, jag ska inte ljuga om att det var varmt när vi tog den här bilden för det var det inte!! Bitande kyla och iskallt men så är ju detta vår ”superstassiga” lilla svarta nyårsklänning och det är ju aldrig varmt på nyår. Man får helt enkelt jobba i lager och sen när man är inomhus se ut som jag gör på bilden ovan dvs mer avklädd!

Hello mina vänner!

Ja, det är bråda tider nu. Varför är det alltid så när året börjar ta slut? Får folk panik av att ännu inte hunnit med allt man hade tänkt eller är det något annat?

Många gånger märker jag att folk undrar HUR jag gör för att få allt att gå ihop. Jag förstår att man kan undra det för utåt sätt så ser det ju ut som att jag konstant har hundra bollar i luften( Vilket jag har…hehe)  och det finns egentligen inget kort och enkelt svar på hur jag får allt att funka så jag listar helt enkelt ner det som jag tror är viktigast.

Så här funkar jag både när det gäller karriärsmål eller andra drömmar jag har i livet:

Viktigast av allt och som många nog glömmer bort är att ha STRUKTUR dvs att göra en plan och att sen följa den. Sätter du upp ett mål och genomför det sedan systematiskt. Ställ dig själv frågan, hur ska jag göra för att komma dit?

Ex. Vi tar vårt husbygge. Vi hade inte råd att köpa vårt drömhus så vad behövde vi då göra för att få det ändå?

I vårt fall handlade det om att räkna på en hel budget och att hitta ett hus som inte alla kunde flytta in i utan att renovera. Det vart inte så mycket budgivning på vårt hus och budgeten vi hade för våra husdrömmar inkluderade en renovering.

UTHÅLLIGHET är även en bidragande faktor till framgång. Har du ett mål, sätt ett långsiktigt mål och stressa inte. Det finns en anledning till att man säger ”Upp som en sol och ner som en pannkaka”. Varumärket Odd Molly är ett bra exempel där. Ett raketbolag som sen lika snabbt som det blev hett dog ut. Missförstå min inte nu, det var några av de bästa entreprenörerna i Sverige som byggde upp det varumärket.

PASSION, utan passion kommer du inte långt. Med passion och DRIV i dig så kan du komma hur långt som helst och då gör det inte så mycket om du jobbar 7 dagar i veckan. Du får inte glömma att det inte finns varken några lätta pengar eller en spikrak väg till karriär. Du måste själv göra jobbet och lägga in tiden i projektet!

STRUKTUREN ger mig även möjligheten att lägga ifrån mig jobb när jag är med barnen. Jag jobbar helt enkelt inte från det att jag hämtat på dagis/skola förrän barnen går och lagt sig då kan jag jobba några timmar igen.

Sist men absolut inte minst glöm inte att ta hand om dig själv och TRÄNA och USAs president hinner så hinner du med!

Så på frågan, hur hinner du med allt? Så svara jag alltid att jag har en stor passion för mitt liv och därför så orkar jag också mer. Ja, och så allt ovan då också såklart!

Kram och ha en fin torsdag nu!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Jag hinner mer än jag tror, men saker går i perioder för mig, Som blogga, det kan gå flera veckor innan jag hittar suget igen..