Att bli hjälpt av något oväntat..

– I samarbete med Akademikliniken-

Här kommer lite före bilder:

Jag vet inte om man kan se någon skillnad på min käke men pga att musklerna jobbar mindre blir de också mindre. Men, viktigast av allt och framförallt anledningen till detta är att slippa käkpressande, spruckna tänder och spänningshuvudvärk varje dag..

Hej på er,

Ämnet jag ska ta upp i dag anses nog vara lite kontroversiellt, ska man verkligen skriva om sådant här?

Jag har bestämt mig för att ni ju redan är med mig i så många delar av mitt liv att jag nog kan prata om detta. Det jag funderade på under en tid innan jag nu berättar det jag ska berätta är just HUR man gör det utan att det missuppfattas. Men jag hoppas att jag alltid kan hjälpa någon annan med min lilla historia.

De senaste åren har jag haft väldigt mycket huvudvärk mest pga stress som gjort att jag på natten helt okontrollerat pressar mina käkar så hårt att min emalj håller på att skavas av helt. ”Höjdpunkten” var när jag pga av mitt tandpressande bet av en tand förra året!

Som ni vet så kan ju inte emalj återskapas utan när den är borta så är den borta. Jag har testat, bettskena, yoga, spikmatta, akupunktur ( som hjälpte lite..) men inget gör att detta problem försvinner.

Så, tillslut så fick jag tipset av en tandläkare att testa att ta lite botox i nedre delen av käken för att låta den muskeln slappna av och inte jobba så hårt, detta lät dock extremt för mig som aldrig använt just botox. Eftersom jag tillslut kände att det inte fanns många fler alternativ kvar och efter ha läst på mycket bokade jag tillslut en tid hos dom jag har mest förtroende för i stan när det gäller detta, Akademikliniken.

Men, jag vill poängtera att jag gick dit som vanlig kund pga att dom både har tandläkare och skönhet i ett. Jag hamnade hos Marika Erlandsson som var superduktig och den kvinna som utbildar inom detta så jag kände mig väldigt trygg.

Efter ca 3 veckor och en mycket gladare jag, utan huvudvärk och käkont..

Nu har det snart gått två månader och jag är såå himla nöjd och glad och nu vet jag vad jag ska göra mot mitt käkpressande. Jag kommer fortsätta med min bettskena för att vara på den säkra sidan men på sikt kanske inte ens den behövs.

Känner att jag är väldigt öppen här med något som känns lite tabu även om det främst är av medicinska skäl. Hoppas ni tyckte att det var kul att jag delade med mig. När det gäller skönhetsingrepp i övrigt så tycker jag att alla får göra som dom vill där och ingen kan säga vad man ska eller inte. Sen är min personliga uppfattning att det inte är snyggt när man ser för ”fixad” ut men det är bara jag.

Anyway, jag ville dela med mig av detta så kanske någon med samma problem får hjälp av detta!

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Snarare tack Valerie som även skriver om sådana här saker! Jag har samma problem och har länge tänkt på botox men inte riktigt vågat, men nu ska jag nog kolla up det iaf.

 2. ”Detta var inte tänkt att bli ett samarbete men pga att jag fick lite rabatt på min behandling så är det väl det.”
  Det blir inte ett samarbete för att du får lite rabatt, det blir ett samarbete om du får lite rabatt i utbyte mot ett inlägg/uppmärksamhet på dina sociala medier. Du är rutinerad, du vet vad ett samarbete är så varför inte vara tydlig med förutsättningarna.

  1. Valerie Aflalo

   Det är ett samarbete, har ju markerat det överst😘

 3. Hej! Åhhh va härligt att läsa. Jag har samma problem och vet inte huuuur många tusen jag lagt på tandlagning och porslinständer.
  Men hur ofta får du göra det och får du ngn form av bidrag/remiss?

  1. Valerie Aflalo

   Ja helt otroligt att man kan pressa så hårt! Men men. Jag har hört att man kan få remiss på detta men vet inte hur. Om någon som läser här vet så kanske ni kan skriva? Kram

 4. Så skönt för dig att få hjälp anser jag, oavsett om det är botox eller inte. Viktigaste är att hitta en lösning som passar dig, Tycker inte det är ok att döma hur andra gör. Man är sin egen lyckas smed! Ta hand om dig, och tack för att du delar med dig av ditt liv till oss! Med vänlig hälsning, Eva

 5. Jättebra att du delar med dig! Håller helt med, alla gör som man vill och har förutsättning till. Du hjälper och inspirerar så många vilket vi ska vara tacksamma över🙂🤗 Försök släppa kritik som inte känns relevant och ta till dig kritik som är bra. Din blogg blir så mkt bättre när du skriver mer personligt som t ex detta inlägg👍🎀

 6. Starkt av dig att vara så öppen!

 7. Marie-Louise

  Hej!! Har precis samma problem med käkpressning. Jätte jobbigt med ständig huvudvärk, käksmärta och söndriga tänder. Har aldrig hört att Botox skulle kunna hjälpa. Det ska jag kolla upp. Tack för tipset!

  1. Madame Cam

   Min kollega, sjuksköterska, tar botox mot käkpressning samt några stick i pannan mot huvudvärk. Efter att hon pratat så gott om behandlingen vågade även jag 😌.
   Det kan dessutom hjälpa mot spända muskler efter stroke. Min släkting får både i sin ”knutna” hand samt i foten. Fantastisk ofarlig produkt!!