Så ändrades äntligen allt jag trott på..

Hej på er alla!!

Här har ni en lite extra happy ”dagens” Valerie!! Jag började morgonen uppe på Lindex showroom med ett stort gäng tjejer, en fantastisk frukost och presentation av nya rosa bandet designat Bea Sczenfelt. Så magsikt gott, trevligt och viktigt!

Men, och ett stort men är det här hos mig i dag. För jag känner mig nu nämligen helt övertygad om en sak, jag är nu helt säker på att jag är överkänslig mot gluten. Detta är ett stort genombrott för mig och jag tror inte ni förstår hur onta jag haft i såååå många år!!

I alla år har jag trott att jag haft en känslig mage och inte klarat av fett och surt men det visar sig nu att det är allt som innehåller gluten jag inte klarar av. Även socker är en stor bov i mina magproblem!!

Dessa problem som jag har haft med min mage började redan när jag var 15 år. Jag gick till läkaren och gjorde alla tester som tonåring och fick alltid samma svar. Det var ingett fel på min mage utan magknipen som jag hade var orsakat av stress och att jag som säkert många tonåringar åt fel. Jag hade ett litet magmunsbråck men läkarna trodde inte det var så stort och kunde göra så ont..

I alla år trodde jag att bröd var bra för min mage och åt bröd varje dag, även pasta tänkte jag att det måste vara bra. Alla sa ju dessutom till mig att jag skulle äta mer ordentligt och inte skippa pasta osv.. Tänk om jag visste då det jag vet nu.

När jag förra året efter ett ordentligt anfall när vi var i Mexiko gjort alla tester som kan göras ( har nog haft alla slangar man kan tänka sig i min kropp!!!)så sa läkaren att det ända som fanns kvar nu var att ta till uteslutningsmetoden.

Detta måste vara det bästa en läkare någonsin sagt till mig för sagt och gjort, det blev uteslutningsmetoden. Sen i februari har jag bara i undantagsfall ätit gluten och undvikit pasta, bröd, socker ( i viss mån) och allt annat som innehåller gluten. Tänk att jag under 8 månader bara haft lite ont en gång när jag slarvat och varje dag känner mig både piggare och gladare!!

S Å underbart detta är och jag törs nästan inte skriva om det men just nu mår jag så himla bra att att leva glutenfritt!!

Kram på er och ha en toppenkväll

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer

 1. Du strålar som alltid!
  Jag klarar inte heller av gluten och laktos bl.a. Sen något år har jag valt kost utan det och min mage är mer stabil. Så skönt när man kommer fram till vad man är känslig emot. Inte lika enkelt som när man har en allergi då man mer får testa att utesluta livsmedel för att se vad magen inte klarar.
  Stor kram/ Therese

 2. Linda Palo

  Hej! Ville bara dela med mig att jag är glutenintolerant sedan 2006. Ville bara kolla om du gjort en gastroskopi? Kan vara bra att göra innan du börjar utesluta gluten. Man kan bli sövd bara så att du vet😊det kan vara lite klurigt i början men går bättre med tiden. De flesta restauranger är så medvetna om glutenintolerans så det brukar lösa sig. Vill man äta nyttigt så funkar det nästan av sig självt😀jag bor på Avmätarvägen i Stureby. Jag ser ditt hus! Ser helt underbart ut och även de bilder du visar från insidan. Ha det gott och Lycka till👍

 3. Vad skönt! Härligt att ”läsa” din glädje över att må bättre!
  Önskar dig en skön och glutenfri helg 🙂

 4. Hej! Vilken skön känsla kan jag tänka mig.
  Provar fråga här med då jag är så nyfiken var er köksmatta är ifrån med kryss typ. Så fin😀 Med vänlig hälsning, Maria

  1. Valerie Aflalo

   Härligt! Tack! Den är från Asplund och Pia Wallen. Kram kram

 5. Var kommer de ursnygga skorna ifrån?