Hur är det att jobba i ett familjeföretag-egentligen!!

  Älskar gult och varför inte en lite använda en lite bränd gul nyans nu i höst? Gult var och är ju en av de trendigaste färgerna just nu, så våga bära gult!! Blus finns här och även byxa som finns här!

Hello darlings,

Kunde liksom inte slita mig utan var tvungen att hoppa in en snabbis till er igen ikväll. Många frågar nämligen mig om hur det är att jobba med sin familj. Speciellt idag efter styrelsemötet där mer än hälften av alla på plats faktiskt var just familj!

Att jobba i ett familjeföretag har både sina fördelar och sina nackdelar. Såklart. Mest är det fördelar ändå måste jag säga, jag får tillbringa massor av tid med mina systrar och mamma och den största nackdelen egentligen är att det kan vara svårt att skilja mellan jobb och det privata, gränsen blir för liten. Jag kan tycka att mina föräldrar är efter i den digitala utvecklingen och det kan göra mig irriterad när jag får berätta saker om och om igen och man inte får gehör. Brukar få vara lite ihärdig och ge dom mer tid att läsa på eller bara förstå själva så brukar det lösa sig.

Det blir även mycket jobbprat när vi ses i familjen och vi får verkligen bestämma oss för att idag pratar vi inget jobb utan bara privat. Det är även lätt att man behåller sina familjeroller in i jobbet, jag som är storasyster blir lätt ”storasystern” även i jobbsammanhang.

Någon som läser här som jobbar i ett familjeföretag eller med någon släkting? Vad känner ni? är det enkelt? kul? det bästa ni kan tänka er? Fruktansvärt? hehe.

I bland har jag känt att det liksom blir lite för mycket tjafs om bagateller och då har vi fått sätta oss ner för att reda ut vad det är som hänt. Oftast så är det ett missförstånd eller invanda mönster som gör att vi blir oense.

Det är ganska kul hur vi alla i bolaget Valerie kompletterar varandra, min mamma och syster på sälj, jag på marknad och design och min mellansyster på ekonomi. Hur kunde det bli såhär bra egentligen. Haha.

Jag litar fullt ut på alla i bolaget och det är en stor fördel just när man är familj, man vet att alla är ärliga och gör sitt bästa. Sen måste jag säga att just nu så känns det även som att alla, även de som inte är familj som jobbar med oss är familj. Vi är så nära och synkar så bra vilket gör allt så mycket lättare.

Men, lite tankar ikväll alltså om att jobba i ett familjeföretag.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *