Feelgood de-luxe

Hej på er,

Tjohoo så var det fredag och helg på gång!

I går var jag och Johan ute på lite date, vi firar nämligen 8 år tillsammans och det är ju värt att fira tycker vi. Man ska fira allt som är härligt här i världen tycker jag.

Jag vill faktiskt följa upp lite på temat jag tog upp här på bloggen härom dagen. Tack för alla kommentarer också, det är så roligt när ni skriver och engagerar er, det betyder jättemycket ska ni veta! Jag blir så glad.

Det där med att må bra och ha ordentligt med feelgood i sitt liv är faktiskt väldigt viktigt. Det är svårt att skriva om detta då det finns lika många människor som upplevelser och vi alla är olika och känner på olika sätt. En vän sa en gång till mig att ”det är inte hur man har det, det handlar om hur man tar det” Tycker det stämmer ganska väl.

En sak som jag gör för att varva ner är att laga mat, gärna nyttigt men även att laga goda glassbomber eller att handla godis på lakritsroten är feelgood och avkoppling. haha.

Äta gott är ju en viktig del i livet för mig men sen jag upptäckte att jag inte riktigt tål vetemjöl och socker så försöker jag vara lite försiktig med just detta. Självklart unnar jag mig ibland men kanske inte lika ofta som innan och äter även annat gott som jag vet funkar.

Nu när vi har så mycket frukt i trädgården så har jag gjort allt från egen äppelmust till sylt och nu senast även plommonkompott och äpplemos som är i princip helt utan socker! Tänkte att ni idag skulle då dessa ljuvliga och nyttiga recept som också är helt eko. Älskar att ha dom i flingor på morgonen eller bara som mellanmål.

Min ekologiska och sockerfria plommonkompott!

Plommon (en stor skål urkärnade plommon, gärna plockade i trädgården men annars går det såklart bra att köpa också)

Russin 1 dl

Honung 1 dl

Vatten 3 dl

Vaniljpulver 1 tsk ( välj pulver i stället för vaniljsocker, mycket nyttigare och framförallt godare)

Nu behöver du bara ett stort kärl där du lägger ner de urkärnade plommonen, honungen, vaniljpulver, vattnet  och russinen. Låt ingredienserna smälta samman på mellanhög värme i ca 15 min och sen är det klart! Voilá!

Supereasy och nyttigt!

Äppelkompott a la Valerie

Äpplen ( jag tar ju då dom från trädgården) ca 8 st

Lite rörsocker  ( 0,5dl)

Kanel 1 msk ( gillar när det smakar mycket kanel)

Vaniljpulver ( samma som ovan 1 tsk)

Kärna ut äpplena och dela i mellanstora bitar, lägg sedan ner i ett stort kärl tillsammans med alla ingredienser i ca 20 min. Jag gillar att äpplena är lite chunky och inte helt mosiga.

Önskar dig en fin fredag så ses vi snart igen!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Ser gott ut. På ditt Instagram den rutiga kavajen och linnet tänkt beställa detta men osäker på storlek. Vilken storlek har du?
    Ha en skön helg

    1. Valerie Aflalo

      Tack! Jag har 36 i båda🍓