Lycka enligt mig..

Jag har mer och mer börjat funderat över vad det är som gör mig lycklig. När jag var yngre så fanns det liksom inte med i tankarna på samma sätt, då gick livet oftare upp och ner och kunde svänga kraftigt från dag till dag. Att vara lycklig nu kräver så mycket mer, allt blir på något sätt mer på allvar ju äldre man blir och blir det inte som man tänkt sig så kommer olustkänslorna snabbare och djupare.

Man vill ju att de drömmar man har slår in och blir verklighet..

Mitt liv har inte på något sätt alltid varit perfekt. Jag har fått jobba på många saker och i vissa avseenden säkert mer än många andra.. Jag är en glad och positiv person i mig själv, men det har gått upp och ner även för mig. Förhållanden som tagit slut, misslyckanden på jobbet eller privat, dåligt självförtroende, att ständigt bli bedömd, människor som jag har förlorat..

Men, det som jag är mest glad över idag är att jag tidigt förstod att det bara är jag själv som kan göra mig lycklig. Man bygger och skapar sin egen lycka och till stor del då även sin egen olycka.

Det är bara DU som kan göra det jobbet att göra dig själv lycklig

Jag tror på att det du ger till andra får du tillbaks i form av goda gärningar och fina respektfulla relationer och kanske tvärt om då också.

Jag har under lång tid varit i en väldigt ytlig branch där det ofta samlas lyckosökande människor som älskar flärd, jag menar vem gör inte det. Det är en underbar värld bland mode, skönhet och lyx. Men för oss som jobbar i den även ett stort arbete som kräver kompetens, organisation och hårt slit.

Jag väljer varje dag att vara tacksam och lycklig men det är inte alltid helt lätt. Jag tror att det är ett enklare val att vara missnöjd och  besviken över att något gick fel eller inte blev som man tänkt.

Men vänd det negativa till något positivt, försök se det goda i allt och i alla människor och tänk positiva tankar.

Nu när jag har min trädgård så samlar jag även energin där, att få gå i gräset med bara fötter, plocka äpplen och plommon från våra träd och se solen gå ner varje dag.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer

 1. Så fint Valerie <3

 2. Takk for fine og viktige ord. Verdt å ta med seg i hverdagen 🙂

 3. Anna Edström

  Så fint och klokt skrivet, jag gillar ditt ödmjuka sätt. Att välja det positiva gör att livet känns så mycket lättare. Tack för all inspiration och allt det vackra du delar med dig av 🦋🙌🏻

 4. Tack för en trevlig blogg😊Dina ord idag fick mig verkligen att stanna upp och komma till en sådan klar insikt att du har så rätt! Längtar även så otroligt mycket efter att få ha en trädgård och hoppas så innerligt att denna önskan ska gå i uppfyllelse. Varma hälsningar Linda 🌺

 5. Mycket fina o kloka ord. Tack för en bra blogg! 🤗

 6. Du är en inspo!
  Vart har du köpt sitt fina vita spetslinne?

 7. Hej Valerie,
  jag reagerar på dina skrivna ord ”i vissa avseenden mer än många andra”…
  Vi är många som är prövade mer eller mindre, som varken Du eller jag har någon aning om.
  Jag har mött många som är prövade i livet. Själv har jag prövats en hel del eller rejält… och hjälper även andra som är prövade av livets händelser och mående.
  Varför skriver jag detta…, jo jag hade inte skrivit min invändning om Du inte hade mätt Din prövning mot andras…
  Jag önskar Dig all lycka och ljus i livet,
  Vänliga Kramar från Ninni.

  1. Valerie Aflalo

   Hej fina, förstår hur det kan låta när man plockar ur det så och anledningen till att jag inte skrev mer exakt vad det var som ” jag jobbat med mer än andra” var att jag inte ville hänga ut någon person. Vad jag menar är att jag jobbat med något som många nog inte tror

   1. Valerie Aflalo

    Om just mig☺️Kram kram

 8. ❤️😘

 9. Instämmer med dig. Ingen/inget kan göra dig lycklig om du inte vill vara lycklig. Visst är det fantastiskt med en trädgård, så mycket kraft och energi man får av den.
  Ha en fin dag, Therese

  1. Valerie Aflalo

   Precis så, det tror jag på. Lättare sagt än gjort dock! Japp, nu ska jag även börja odla och det är jag verkligen pepp på!
   Trevlig helg