Världens godaste & knäckiga äppelpaj!!

När ni smakat på denna äppelpaj kommer ni aldrig vilja äta någon annan paj än just denna! Har du som jag för många äpplen och inte vet vad man ska göra med alla. Gör pajer och frys in till mysiga middag i höst! Tänker mig tex efter en mustig beuf Bourguignon är det ju huuur smarrigt som helst!

Detta behöver du:

150g smör

2 dl råsocker

1/2 dl ljus sirap

1/2 dl vispgrädde

3 dl havregryn

1 1/2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 tsk flingsalt

600g äpplen

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med råsocker, sirap och vispgrädde. Ta av från värmen och blanda ner mjöl, havregryn, bakpulver och flingsalt. Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över äpplena och grädda i ugnen i ca 30 min tills pajen är gyllenbrun och knäckig.

Voilá

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *