Min väg till ett lyckligt & hälsosamt liv!

Hej mina vänner,

Jag funderar just nu mycket på livet i stort och hur man egentligen får ut det mesta och bästa av alla världar. Familj, karriär, ytligheter och inre ro. Livet består för mig av så många olika delar och jag njuter oftast till max !!

Vissa dagar känner jag mig helt slutkörd och andra full av energi, det beror helt på arbetsbelastningen och på om jag fått sova eller inte, med små barn vet man ju aldrig. Den här veckan fick barnen och maken någon bassilusk och vart däckade. Det sätter större prov på oss alla både när det gäller energi och förmåga att lösa allt!

Yoga i solnedgång på Mallis, inte så dumt. Det är något som definitivt laddar mina batterier men som jag inte alltid prioriterar!

När vi var på träningsresa på Mallis förra hösten så besökte vi en fantastisk familj som har ett hälsoretreat uppe i bergen. Nu minns jag inte exakt namnet på det ( återkommer med det här) och där fick vi fantastiskt mycket bra information både när det gäller kropp och knopp. Tänkte idag att jag ville dela med mig av några delar från detta till er.

Nu påstår jag mig inte vara någon expert på detta eller säga att detta är rätt för alla, men generellt tror jag absolut att vi är många som skulle må mycket bättre av att tänka på följande ibland.

KOST

Äta mycket vegetarisk råkost. 50% är en bra fördelning mellan lagad och rå kost.

Grönsaker av alla slag, baljväxter, färska kryddor, frukt, groddar, frön, alger, kallpressad olivolja och ekologisk kokosolja. Nötter och frön ska vara obehandlade och ekologiska.

Färsk ingefära, färsk gurkmeja och koriander är anti inflammatoriska och avgiftande.

Ät mindre kött, fisk och mejerivaror. Kött ska helst vara ekologiskt och vilt från gräsbetande djur. Fisken ska vara vildfångad.

Undvik helt socker och minska intag av sockerskapande produkter som vita mjölprodukter (bröd, pizza, pasta och pannkakor)

Undvik så mycket du bara kan industriframställd mat och ät färska, närodlade och obehandlade matvaror istället.

DAGLIG MOTION

Ägna 30min om dagen till promenad eller annan motion, gärna i naturen för att syresätta dina celler.

Sitt mindre, stå mer. Stå gärna när du skriver på din dator eller pratar i mobilen.

MENTAL HÄLSA

Var uppmärksam och mindful om hur du tänker, vad du tänker, negativa eller positiva tankar. Rensa bort allt du inte behöver och ge plats i ditt hem och i din hjärna för nya idéer.

Meditera, lyssna till harmonisk musik och var mindful, medveten uppmärksam i vardagen. Lev i enighet med hur du vill ha det och skjut inte upp vad du vill ha i ditt liv som är möjligt och bra för dig.

Undvik kontinuerlig stress, det är oerhört skadligt och ohälsosamt. När stressnivån blir hög stänger kroppen ner och du kan knappt tänka klart.  Gör allt så gott du kan och glöm inte att det finns en dag imorgon också.

Försök leva i nuet, undvik hård kritik mot dig själv och andra och känn tacksamhet.

EMOTIONELL HÄLSA

Känslor är en resurs och inte ett tecken på svaghet. Starka positiva känslor ger energi och kraft och ökar vår prestation.

Omge dig med relationer som är kärleksfulla och inte toxiska.

Kärlek och rädsla är urkrafter som driver våra beslut.

Kärlek visar sig i empati och medkänsla, tacksamhet, vänlighet och glädje. Älska dig själv och dina medmänniskor.

Skydda dig från alltför mycket negativ information. Uppmärksamma allt gott som finns i ditt liv.

Det här är alltså ett litet utdrag av ett häfte av Kerstin Unger Salen jag fick under vår wellness resa.

Jag läste en intervju för ett tag sen med ”Raw Food kändisen” Gwyneth Paltrow; “I try to eat organic food when I can, eat local food when I can, and eat as little processed food as possible, but sometimes you need a bag of Doritos and a beer in an airport.”

Precis så är det. Man får göra sitt bästa men det går ju inte alltid att äta och leva så hälsosamt som man önskar.  Ta en dag i taget och gör ditt bästa, annars är det en dag imorgon också.

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *