Måndag med funderingar om lycka

Jag funderar mycket just nu, kanske är det just tiden jag är i livet som gör att det blir så eller så är det något annat. Det är egentligen inget speciellt som hänt eller så utan mer tillvaron så som den är just nu som får mig ifrågasätta många saker. Dels hela den här ytliga världen vi lever i med sociala medier men också lyckan i livet.

För mig är den sista av dom den allra största och ständigt återkommande frågan om vad det är som gör mig lycklig? Jag har kört på så snabbt och i så många år och på så många olika plan att jag ibland känner mig trött ända in i själen. Familj, barn, karriär, ny karriär, bröllop, renoverat lägenheter, flyttat, köpt hus…alltid något stort projekt på gång.

I bland behöver jag pausa, tänka och låta en ny plan komma till mig.

Göra om och stärka mig själv. Oftast landar det i det där med vad som är viktigast i livet och hur jag kan skala bort allt det där andra som inte gör det. För vad betyder en karriär om man är helt slut och inte orkar med sina barn. I helgen kände jag just så och jag skämdes över att känna att dom var ”jobbiga” och att jag skällde på dom. Så vill jag inte vara som mamma!

För mig är nog lycka att ha en liten bit av allt, för jag tror inte att man kan ha riktigt 100% av allt detta.

Familj, vänner, framgång i karriären, pengar, hälsa både fysisk och psykisk ja, då måste skala av. Det är inte bara en av alla dessa saker som ger mig lycka, utan lite av allt.

Balans. Återhämtning.

En annan sak är förmågan att välja när man är nöjd, i alla fall nöjd just nu. Jag tänker att jag ska vara nöjd just NU.

För lycka är också att kunna säga att nu är jag nöjd och kunna vila i den stunden ett litet tag även om det är i vår natur att jobba mot ett mål.

Kanske har man nått målet utan att veta om det?

För om man ständigt söker sig framåt så blir man heller aldrig färdig och känslan av att inte vara färdig ger stress och långvarig stress ger i sin tur motsatsen till lycka nämligen en känsla av otillräcklighet.

Så, just nu satsar jag på att lyssna till mig själv till 100% och bara bry mig om vad jag behöver just nu för att må bra. Jag vet att jag mår bra när jag har balans i livet och inte för mycket av bara en sak så nu ska jag bara ta reda på exakt hur mycket var av dessa saker jag behöver.

Gissar att det blir ett livsprojekt och då har jag förhoppningsvis god tid på mig!

Ha en fin måndag nu

Blommorna kommer från underbara Blomverket🌟

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Balans är så viktigt i våra liv, men att stanna upp o försöka hitta och eftersträva o efterleva detta är inte alltid så lätt…
  Att ta sig tid att bara vara har hjälp mig i detta, dra ner på tempot o inte trycka för hårt på gaspedalen…
  Ngt jag även försöker förmedla till nära o kära o framför allt till mina tonårssöner…livet är skört…lycklig är den som inte sörjer vad hon saknar utan gläds åt vad hon har…
  Tack för allt du delar med dej av men dela lagomt…
  Du verkar ha ett stort ❤️ Var rädd om det!

  1. Valerie Aflalo

   Tack för fina ord och så sant! ”Lycklig är den som gläds åt vad hon har och inte vad hon saknar”

   Kram till dig

 2. Många kloka tankar. Det där med balans i livet är verkligen inte lätt. Ibland vet man vad man vill och behöver, men har svårt att få till det pga omgivande faktorer och saker som man måste hantera i vardagen. Och jag håller verkligen med om att förmågan att välja när
  man är nöjd är väldigt viktig, och det är bra att påminna sig om det ibland, så man inte bara kör på non stop. Känner igen mig i mycket av det du skriver, ffa skuldkänslan vid de tillfällen då man känner att barnen är ”jobbiga”. Själv kan jag dock känna tvärtemot dig att jag vill kunna ha mer av det ytliga i mitt liv 🙂 Och det är pga att jag inom mitt yrke får träffa många människor (både vuxna och barn) med svåra sjukdomar, och det är ofta jag har svårt att ”släppa jobbet” då det är många livsöden som berör på djupet. Tyvärr kan kan det tendera att ta alltför mycket av min energi så jag känner mig helt dränerad när jag kommer hem… Så med önskan om mer ”yltighet” i mitt liv menar jag kanske egentligen att jag skulle önska mig en lite mer lättsamhet, att få möjlighet att glädjas med andra människor och möta dem i deras lyckliga stunder. Tack för att du delar med dig av dina tankar!

 3. Det är som du säger livet går i 190 liite för fort och för mycket nästan jämnt! Och sådana krav hit och dit så man blir helt slut…. Ja det är inte lätt detta liv, tur man har sin fina familj som både glädjer och även tär på en. Kämpa på det är inte lätt men de där fina dagarna glittrar så fint i ❤️😍😘