Om jag saknar stan??

Godmorgon lördag!

Skönt att det fina vädret kom tillbaka igen även om det inte är samma värme. I dag fyller min mamma år så vi ska till Lidingö på kalas, så mysigt.

Det är många som frågar om jag saknar stan och även om jag verkligen ÄLSKAR att bo i hus så måste jag erkänna att jag saknar lite närheten till alla underbara ställen i Vasastan. Tänkte jag skulle dela med mig av dem här så ni alla kan njuta av dom om ni är i krokarna.

Ok, lite vintriga bilder här (det saknar jag iallafall INTE!) men här på Lillebrors på Rörstrandsgatan finns de godaste bullarna, till barnens och min förtjusning!

Att svänga förbi Mellqvist på Rörstrandsgatan på en liten take-away cappuccino…

Kanske bra att vi har flyttat längre ifrån denna lilla godis gömma, Birka Gott!  Här inhandlade vi vårt lördagsgodis men nu försöker vi blanda upp vanligt godis med ekologiskt godis från Paradiset i Sickla som ligger närmast för oss.

Älskar inredningsbutiken Perspective vid St Eriksplan! Så mycket unikt och fint som man inte hittar hos någon annan.

Tjejerna på World Market Stockholm har också ett unikt sortiment! Så duktiga att hitta fram sina små skatter till sin butik. Tycker ofta när man går omkring i stan att det blir så mycket ”samma samma”, därför extra kul med de här mindre butikerna. De jobbar också mycket med olika hjälporganisationer, läs mer om det här. Så bra när man kan sammankoppla sitt arbete på det sättet.

Aaah denna smarriga sushi alltså! Stans bästa enligt mig hos Itamae Izakaya vid St Eriksplan. Eller den drömmiga friterade räk-makin hos RAW går inte av för hacker heller. DET saknar jag!

(lånad bild från Swedish Food Maffia)

 Sveriges kanske godaste glass finns hos Snö på Odengatan. Handgjord i deras kök och smakerna serveras direkt. Har hört så mycket gott om just ”brynt smör” men inte lyckats tajma den ännu. Så många goda och kreativa kombinationer!

Sist men inte minst.. träning i Vasaparken. Ok, det var ett tag sen jag var där med barnvagnen och Leonie men så bra boot camp! På vägen hem passerade vi alltid Kallpressen långt upp på Rörstrandsgatan och köpte färsk kallpressad juice. Nu får vi visserligen juice hemlevererat av vår fina vän och nästan granne som har Juica, inte fy skam det heller!

Nej, dags att kicka igång den här lördagen!! Ha en fin dag nu.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *