Att bli mamma igen

-I samarbete med Pampers-

 Förlåt kunde inte låta bli!! Kom hem häromdagen till detta urgulliga lilla budet till Leonie. Det såg så roligt ut när den fina lilla bebiskorgen stod utanför vårt hus och jag tänkte att grannarna säkert tror att jag blivit galen och ställt en bebis på trappen!!

 Pampers egna symbol för mjukhet är ju fjädern och i den lilla korgen låg det en fin fjädermobil! Vi hängde upp den fina lilla fjädermobilen i tältet och gjorde en liten fruktstund där inne. Mysigt!

 Hittade smultronjordgubbar i fruktaffären på Kungsholmen vid mitt kontor och köpte med mig hem till tjejerna. 

Alltid populärt! 

Hej vänner,

Nej, men det blir ingen fjärde liten bebbe här tyvärr även om det såklart skulle vara väldigt, väldigt mysigt. Och även om jag ju ÄLSKAR små bebisar och att bli mamma. Det finns ju ingen finare upplevelse i världen att möta sitt barn för första gången och den där första underbara tiden men fjunig liten bebis och gränslös kärlek så måste ju tiden också räcka till för allt och alla. Jag kämpar hårt just nu för att räcka till på alla plan!

Men så fick vi ju vår tredje lilla docka, så busig och fin på alla sätt som kom till oss och förgyllde våra liv med de utmaningar det är att ha tre barn. Men också så mycket mer kärlek och ett syskon till Bianca som finns hos oss hela tiden. Det är ju också en lite större utmaning att både vara gravid och sen få en liten bebis när man är 30 någonting..ok mer..40..men ändå.

Kroppen känner att den gjort den här resan några gånger tidigare och strejkar lite mer än med första barnet. Fick tex mycket foglossningar med sista, något jag inte kände av alls med första och illamående som höll i sig nästan hela graviditeten.

Man har ju även lärt sig vilka blöjor som funkar så att man har någotsånär chans att sova hela natten och så gör dom ju livet lite lättare med sin byxmodell. Pampers byxmodeller är de blöjor jag har haft till alla mina tjejer genom åren och just den här, Premium Protection Pants, kommer vi att använda tills Leonie slutar helt med blöjor.

Men sen är det ju så många fördelar också med att bli mamma när man är lite äldre. Bara det att vara mer trygg i sig själv och veta hur man är som mamma är ju jätteskönt!  Jag har kunnat njuta mer och inte varit lika stressad heller speciellt tredje gången jag blev mamma och det är ju fint och mysigt. Sen härligt med alla syskon och en stor familj!

Hur många barn har ni och vilken ålder var ni när ni fick barn? för och nackdelar?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer

 1. Jag har två barn på 7 respektive 3 år.
  Fick mitt yngsta barn när jag var 41. För min del har det bara varit positivt att få barn lite senare i livet. Mådde otroligt illa båda graviditeterna och kräktes nästan varje dag i 6 månader. Utöver detta så är det ju det bästa som finns, den kärleken man känner är så ljuvligt underbar och slår allt.

  1. Valerie Aflalo

   Tack för att du delar med dig! 💕

 2. Underbart härligt med smultron i trädgården,sommar :). Jag har 3 tjejer i åldrarna 13,11,11 år. Jag var 25 & 27 när jag fick tjejerna.

  1. Valerie Aflalo

   Häftigt med tvillingar och tre tjejer!! Så mysigt💕

 3. Jag har 4 barn fick dem vid 24,26,29 och den sista vid nästan 35. Fick plötsligt foglossning vid sista graviditeten har aldrig haft det tidigare.Kram

  1. Valerie Aflalo

   Wow fyra barn!! Kanske ska ge mig på en fya ändå;) Tack för att du skriver, så kul!:)

 4. Oh jag väntar vår fjärde skatt och är 33 år. Visst känns skillnaden mellan och vara 27 och 33 men ändå inte lika mycket som jag trodde d skulle göra haha. Först sa vi att fyra räcker men nu så kanske vi kan tänka oss en sista om nåt år haha.

  1. Valerie Aflalo

   Ja och du har ju tid:) Jag fick Leonie när jag var 38 och nu är jag nog ändå nöjd med det💕även om det ju härligt!

 5. Jag var 24 när jag fick min första son och jag var bestämd på att ett barn va lagom. 6 år senare ändrades den bestämdheten till önskan om ännu ett och vi fick en son till. Idag är de 25 och 19. Två härliga bröder som gillar varandra med en åldersskillnad som vi aldrig egentligen tänkt på. Och idag har jag även lyckan att vara farmor till ännu en liten pojke.

 6. Jag är snart 31 år och har 3 söner på 10, 5 & 3 år. Vet vad du menar med att räcka till, men känner ändå att en nr 4 ständigt finns i tankarna 😅☺️

 7. Tessan med tre

  Fick min första tjej 2005 då jag var 28 år, andra en liten kille 2007 och sista en till liten tjej 2013. Den största skillnaden mellan första och tredje graviditeten var att jag kände mig så sliten och orkeslös tredje. Vilket jag inte gjorde under första. Dock hade jag illamående länge samt foglossning med alla tre. Men just orken skillde.

  Och det är ju också stooor skillnad att vara förstagångsmamma jämfört med tredjebarns. Tredje hänger mest med, är så mycket coolare och avslappnad med tredje.

  Ha en underbar helg!
  Kram Tess

 8. Hej! 4 barn på 10 år. Var 26 när jag fick mitt första, en son och sedan kom två pojkar till innan tjejen tittade ut. Var 36 då och njöt väldigt mycket. Alla åldrar är härliga. Nu har jag tre i tonåren vilket märks på många sätt:-). Kram