Uteplatsen, nu händer det äntligen!!

 Och äppelträden som står i full blom, fyra på raken och helt magiska!! Kolla bara på den här grenen liksom..

 L J U V L I G T

 Man önskar ju att det inte var ett stort grustag här utanför som det är just nu, men långsamt kommer vi framåt. Nu är det i alla fall utgrävt och klart för att börja med snickra formen för betongen. Man måste först göra en form där man vill ha sin uteplats innan man flyter ut betongen. När det är klart ska vi börja med att snickra sitt och gå trappstegen i trä och sen dom inbyggda blomlådorna efter det.

Japp, kom på igår att vi nog ska ha något litet av det också! 

Från entre´sidan ska det också vara en uteplats, där tänker vi oss ha vårt utekök och grill med insynsskydd åt gatan och grannen. Planen är att ha en lounge grupp här mot väggen dom ett L eller en platsbyggd i trä med massor av mysiga kuddar. Har inte bestämt mig riktigt ännu, tycker att det är svårt innan plattan är klar..Drömmer om en björnbärsbuske som klättrar upp mot en vägg också!

Här kommer man ut ifrån köket också och till vänster om den blir det då en fin uteplats som är en lounge del. Några av blommlådorna är på plats men måste nog göra några fler..Kommer ett nytt inlägg om bara dom efter detta:)

Nu blir det en snabb lunch sen ska jag på en lyxig ansiktsbehandling och ikväll är det middag ute hos vännerna på Värmdö. Så mysigt!!

Ha nu en lovely dag!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Så fint ni har det!
  Skulle du rekommendera att renovera under småbarnsåren? Jag menar om du tittar tillbaka skulle du gjort samma resa igen när du vet vad det innebär eller skulle du köpt något mer färdigt? Är själv i valet och kvalet om hur mycket man orkar med renovering.
  Kram

  1. Valerie Aflalo

   Hej Anna, det är en svår fråga som egentligen bara du kan savara på. Ställ dig frågan om du ni orkar? Är någon av er en ok projektledare? Jobbar ni heltid? Hur viktigt är det med ett drömhus just nu? För oss var det såhär, vi ville verkligen göra den här resan och var väldigt redo för det men trots allt var det jobbigt. Jag tror att det är lättare att bygga från början utan alla kompromisser i ett redan byggt hus. Och skulle jag göra om samma resa igen. Ja. Var det värt det. Ja. Men nu gick det ju bra och vi är ff gifta!:) Hoppas du fick lite svar där i alla fall! Lycka till!

 2. Hej Valerie!
  Jag tycker så mycket om er fasad och färgen! Kommer du ihåg vad för färg och kanske framförallt färgkod?!
  Förstår om det inte finns i huvudet. Jag tänker att det aldrig skadar att fråga. Vi håller på med arkitektritningar nu och jag fick sådan ”precis så vill jag ha!” På er fasad:) tack på förhand!

 3. Hej hej!
  Måste bara få fråga då vi är mitt uppe i en renovering av våran uteplats och ska gjuta som ni har gjort. Har ni någon pigment i eran platta och vad har ni för ytskickt? Så det inte blir fläckigt.. vi sks oxå ha utekök nämligen. Så tacksam för svar.

  Mvh Frida