En mysig stund…

-I samarbete med Pampers-

 Nattningsrutinen här hemma går till enligt följande, bada, på med blöja, läsa saga, gosa i sängen och sen sätter jag eller Johan oss bredvid sängen eller på golvet. Vi håller på att lära tjejerna att somna själva och är väl lite sena på den pucken..Men men nu är vi på gång i alla fall.

Tjejerna sover just nu tillsammans i Biancas rum men sen kommer Bianca in till oss på natten. Hon är den som är mest mörkrädd och när hon vaknar så kan hon inte somna om.

 

Hej på er,

Lite trött i mössan efter en kul middag i går men samtidigt så är det ju fredag!! Härligt, det vart en kort vecka igen;)

Min lilla minsting Leonie som är 2 år, älskade lilla bebis nr 3. Det är speciellt att ha tre barn och i vårt fall även tre stycken tjejer! Precis som vi var när vi växte upp, tre systrar. Minns att jag som förstagångsmamma tänkte att det i alla fall skulle vara kul om jag fick EN tjej! Fantiserade om någon som skulle dela mitt intresse för kläder och tom kanske kunna ta över Valerie efter mig! Man kan ju alltid drömma men tre tjejer fick jag i alla fall.

Det är verkligen skillnad att bli mamma både för andra och för tredje gången. Första gången var jag så stressad hela tiden och oroade mig mycket för allt, jag kände ett så stort ansvar och samtidigt så kände jag mig så liten själv. Jag kunde inte ens byta blöja och hade aldrig haft hand om en så liten bebis..

Så att nästan 9 år senare bli mamma igen har varit helt annorlunda. Vi hade tex knappt ett skötbord till Leonie utan använde oss oftast av en mjuk filt på sängen eller där man var. Så for det gick skrotade vi dom vanliga blöjorna och började med byxblöjor och använder fortfarande. Vi bytte även ut den stora barnvagnen ganska snabbt till en sulki för det var mest bekvämt.

Planen är att Leonie ska bli blöjfri inom några månader men just nu använder hon morgon, kväll och när vi ska åka iväg någonstans. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att använda något annat än byxblöja på henne, när man väl börjat med det så är det som en ny värld som öppnar sig. Du kan när som helst byta blöja och det är enkelt att bara gå åt sidan om du är utomhus och bara dra av och dra på. Man gillar ju allt som är smidigt när man har bebis eller små barn. Jag är en riktig Pampers-mamma och har använt det på alla mina tjejer för att den helt enkelt passar oss bäst.

Lite om blöjsituationen här hemma alltså.

Nu ska jag in i ett möta här på Valerie, vi ska sätta dom allra sista detaljerna för nästa sommarkollektion. Det är deadline idag och jag håller tummarna för att vi hinner!

Kram och ha en fin fredag.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Susanna Herrera

  Underbar himmelsäng! Var är den ifrån?

  1. Valerie Aflalo

   Tack den är från nr 17 och köpt på Cirkufabriken;)

 2. Enorm skillnad mellan första och andra barnet.. den där konstiga känslan när man kom hem med första barnet och tänkte, hur f-n gör jag nu då!!? 😬 Till andra som bara rullade in lite smidigt och allt kändes lugnt, allt fanns och allt löste sig! 😄 Vi satsar också på att få blöjfritt under sommaren till våran 2 1/2åring.. men det är ju så smidigt med byxblöjan!!
  Urmysig säng! Jättefint🌸

 3. Lina Gjulem

  Så otroligt fint barnrum! Varifrån är sängkläderna? Varifrån är den fina mattan?
  Tack för en så fin blogg som jag älskar att följa! Du ger mig sån inspiration! Kram

  1. Valerie Aflalo

   Tack snälla du! Sängkläderna är från Jotex och mattan Camicamina!:)

   1. Lina Gjulem

    Tusen tack för ditt svar!!!
    Vilken färg är det på mattan och på sänghimmeln? Så svårt att se på bilden=)
    Jättefint barnrum!!!!
    Må väl och tack

   2. Valerie Aflalo

    Mattan är powder pink och sängkläderna mörkgrå:)

 4. Lina Gjulem

  Underbar blogg! Så vackert hus ni har, många fina val.
  Tre frågor; vad är det för färg på sänghimmeln från cirkusfabriken? Var kommer prydnadskuddarna som ligger på sängen från?
  Var kommer det fina quiltade överkastet i senapsgult från?
  Så fint barnrum!!!!
  Tack och lycka till med allt! Med vänlig hälsning, Lina

  1. Valerie Aflalo

   Hej hej, tack snälla! Överkastet i gult köpte jag i en butik i Paris, men minns tyvärr inte namnet! Ska kolla nästa gång jag är där:) Kuddarna på bilden är något år gamla så jag minns inte heller och färgen på sänghimeln är puder rosa. Hoppas du fick lite hjälp i alla fall!!

   1. Lina Gjulem

    Tusen tack💕