Nästa projekt- trädgården & våra planer

 

 Hej på er,

Åhh vilket väder vi har här i Stockholm idag och vilken värme, SÅ ljuvligt.

Så var vi inne i fas två i vår gigantiska renovering och nu det är trädgården med entrén och parkeringsplats för bilen som är på gång. Vi vill ju börja nu så vi får njuta av sommaren i vår trädgård. Får se hur långt vi kommer..

Jag tänkte först att det skulle vara ett ganska enkelt projekt men det visar ju sig även det vara en hel vetenskap med alla mått och lösningar. Men också väldigt kul!! Jag vet innerst inne att jag är en trädgårdsmänniska och vill ju verkligen sätta tänderna i allt arbete. Vissa saker kommer vi kunna göra själv men det mesta kommer vi att behöva hjälp med.

När vi gjorde vårt hus så hade vi ju väldigt mycket idéér och bad en arkitekt vi känner, Oskar Sejnäs att lite rita ut våra planer med mått och bjälkar och gud vet allt som man behöver när man bygger. Nu tog vi hjälp av honom igen och även om vi inte kommer göra exakt så som han ritat upp här så kommer vi att använda den för alla mått och genomgående känsla.

Nu ska ni i alla fall få se och jag är sååå peppad alltså!!

  Vi har ju tre stora fina äppelträd mitt framför huset som vi ju vill behålla så dom ska lite snyggt byggas in. Antingen så här med betong eller med trä. Hela ytan ska vara i betong med inslag av trä lite här och där. Den stora eldstaden som du ser här närmst kommer vi nog att lägga längst bort i trädgården i stället. Är rädd att barnen ska vara så nära och då kan man ju inte slappna av alls..

 Fina trappor i trä som man kan sitta eller ligga på. Tänker att man lägger ut dynor lite här och där och blandar med färska örter och blommor. Ja, och så tar man bort eldstaden då så blir det trappor hela vägen i stället.

 Stor matplats och solstolar eller en liten lounge… vi får se..

 Vår dörr är ju inte röd, haha, liten miss där och vårt hus är ju mer varm/ljust grå. Men jag gillar att ha flera ytor man kan vara på så här blir det grill/ lounge plats. Tänk vad mysigt att hänga upp fina lampor och sitta här när det blir mörkt!

Vi vill rama in hela tomten med en häck och här är ut mot vägen. Bra för att slippa insyn men också vind. Parkerar gör vi bakom den fast på vår egna tomt så slipper man ha bilarna mitt i blickfång.

Sen, min lilla oas som jag verkligen hoppas blir av. Ett utespa/bad!! Men hur härligt alltså??!!

Tänk att få glida ner i den här en kväll tillsammans med sin man..va!!? och barnen skulle ju älska det!! Får se om jag får med honom på noterna bara, haha. Oftast så tänker vi lika men just med detta så känner han att vi ska ha en riktig pool i stället.

Ja men då är det bara att sätta igång då så sommaren kan komma utan stress. Haha. Just nu håller vi på att lära oss allt om betong, underlag och snickeri så det är återigen lite att sätta sig in i.

Ha nu en fin kväll, själv så ska jag på date med min käre man och testa en ny restaurang som Daniel Coyet öppnar, Allergine. Ska bli spännande och mysigt att komma iväg bara vi:)

Kram kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Hei! Så utrolig fint det ser ut!😄 spennende prosjekt!
  Blir veldig inspirert å følge med på deres pene hus!😍
  Klem Silje

  1. Valerie Aflalo

   Vad roligt!! Tusen tack:)

 2. Så fint! Tack för inspiration ! Har ett nybyggt hus ( förra året ) och planerar sätta häck! Har Du hittat någon fin häck som är någorlunda grön länge ? 🌺☀️

 3. Wow va fint!! Ska bli jättekul att följa, precis som med huset!
  Vad tänker ni er för häck som ska rama in som insynsskydd?
  Ha en fin dag i solen!
  //Sandra

 4. Åsa Schölander

  Supersnygg uteplats👌🌟🌿
  Vilken oerhört bra idé med betong, så snyggt och praktiskt!
  Inget ogräs som kommer upp mellan stenplattor och lätt att spola rent!👍👌

  Tänkte ni era pergoler gjorda av rostfritt stål el trä?

  Vi har gråagranit plattor ca.50•70cm
  på uteplatsen, passagen, samt även en trallsoldäck emellan.
  Önskar nu lägga om plattorna med betongbotten under och utöka med ytterligare bara betongyta för plats för mer sällskappsyta.
  En uteplats kan aldrig bli för stor:)

  🤗☀️🌿🍀🌸
  Med vänlig hälsning,, Åsa

 5. Gud så fint det kommer blir!
  Så kul att följa dig i det du gör, allt blir så bra. 😀

 6. Hej! Fint! Tänker nog låna idéen med rektangulära ”krukor” till vår uteplats!
  Jag håller nog med din man om det där med riktig pool! 😀
  Trevlig helg!