Recept på Shrimptacos

Hej hej,

Då blir det två recept i rad men var gör det, påsken är ju en riktig ät-helg och det är inte bara godis och efterrätter man vill mumsa på utan även god mat. Just denna menyn kan man näta lite när som helst. Vi gjorde detta mycket pga av att vissa i sällskapet inte åt kött och det var både barn och vuxna som skulle äta.

Här kommer äntligen recept på vår härliga inför påsk middag. Inspirationen är från vår senaste resa till Tulum kombinerat med en resa till LA som vi gjorde när vi precis träffats. Härligt med influencer från olika resor som man kan ta med hem och göra till sina egna:)

SHRIMP TACOS a la Valerie

Ananas salsa

Tärna färsk ananas i små kuber

Tärna tomater

Koriander

Lime (snåla inte)

Guacamole

Denna gör jag hur enkelt som helst.  Bara megamosad avocado, lime, salt och peppar.

Räkor och torsk

Stek vannameiräkor i olivolja, färsk chili, salt och peppar. Om du vill ha i vitlök så passar det också bra här. Stek inte så länge för de blir de små godingarna som gummi. Pressa på lime när de är klara.

Vi hade även torsk, som görs på liknande sätt som räkorna. Steks i bitar, här med smör och olja och se till att ösa fisken under tiden så att det blir extra smarrigt. Chili, salt och peppar. Därefter toppa med lime och massa koriander.

Picklad rödlök

Denna gör vi med vitvinsvinäger och lite citron för att fräscha till den.

Serveras med tortilla bröd!

Nu ska vi packa in oss i bilen och åka till Järvsö, vi ses där:)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Åh det låter himla gott. Vi brukar göra liknande men med mango istället för ananas, det är väl lite mer ”klassiskt”, men spännande att testa något annat! Ha en härlig påsk nu Valerie! 🙂