Smarrigaste efterrätten nu i påsk-recept!

-I samarbete med Skånemejerier-

Ägg, grädde, socker, vaniljpulver, krossade nötter…. 

 Det är superenkelt att laga sin egna glass och smakar så mycket bättre än köpt glass även om det såklart funkar det med. Jag vill ju äta laktosfritt och då tycker jag att det är godast att göra själv och jag gillar med mycket härlig vaniljsmak…

 

 Jag använder den här laktosfria grädden från Skånemejerier som jag tycker är absolut godast och bäst! Dessutom är den ju från Skåne precis som jag och bara producerad av svenska kor vilket jag precis fick veta i och med detta samarbetet. Så bra tycker jag!

Skånemejeriers laktosfria sortiment finns på ICA i hela Sverige.

 Lilla påskriset i fönstret står för påskmyset…

 Bara hälla i smeten och trycka på knappen.

Easy peasy så är det klart!!

Tänkte att det nog är flera av er som fortfarande funderar på vad ni ska laga till påsk? Jag gillar ju att äta gott men vill inte stå hela dagen i köket och då är detta min absoluta favoritdessert! Den är så bra eftersom den dessutom går att fuska med lite också. Marängerna har jag tex köpt på ett bageri och glassen och grädden är ju enkla att få till. Kan garantera dig att alla kommer att gilla den också, bara det och ja så är den laktosfri så alla kan äta.

Glassen:

3 dl laktosfri grädde till glassen och lika mycket till den vispade.

2 ägg

1 tsk vaniljpulver

0,5 dl socker

3 st passionsfrukter

1 dl nötkross (köpte vår på Paradiset i Stockholm men går även att använda valnötter tex)

1 dl kokos

Vispa upp grädden i en bunke tills den blir stel. Ta sedan en ny bunke och vispa ägg och socker och vaniljpulver till en fluffig gul ”soppa”. Blanda sedan ner den i grädden och häll ner i glassmaskinen eller ställ in i frysen.

Marängerna köpte jag som sagt på NKs bageri och krossade sedan i den stora skål jag serverade allt i.  Därefter la jag i glass och grädde lite om vart annat. Skar upp passionsfrukt och hällde över nötkross och sen var det klart!

Här har ni en enkel och god påskdessert som passar alla. Man kan även dekorera med lite mynta och marsipankycklingar om man vill det.

Jobbar sista dagen idag sen åker jag till Järvsö för lite skidåkning med familjen och ni får såklart hänga med om ni vill:)

Ha en fin påsk nu!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *