5 minuters sallad med tahini

Jag lovar och svär på at den här nyttiga salladen tog mig 5 min att göra! Supergott och min mage mår jättebra av att äta denna goda och enkla laxsallad.

Hej på er,

Det slår liksom aldrig fel, självklart så funkade det inte att äta goda våfflor eller lyxa till det med godis och annat smarr som man ju vill ha när man åker på en liten miniutflykt sådär. Som tur var så fick jag bara ont i magen igår och idag känns det bättre, det kommer liksom som kramper och så blir jag helt slut och vill sova. Somnade tidigt i går och känner mig pigg och utvilad i dag, känns härligt!

Åkte en sväng till Sickla för att spana in lite nytt till huset, köpte några ramar i trä på Granit, några fina krukor och gröna växter och lite annat smått och gott! Tittade in på Himla butiken och blev kär i allt fint linne och härliga tyger och färger. MÄSTE  tillbaka och shoppa mer helt enkelt! Älskar att strosa runt själv utan att känna någon stress.

Men nu kära vänner ska ni få receptet till min goda sallad:

Lax ( från gårdagens middag)

Mungbönsnudlar

Sallad ( blandad med morot och rödbeta)

Gurka

Tahini

Citron

Tamari soja

Koka upp vatten och lägg sedan i nudlarna i ca 3 min, stäng av plattan och låt dom bara stå. Blanda en  halv citron med tahihin, lägg uppsallad och nudlarna som svalnat i lite kallt vatten. Häll över dressingen. Klart!! Tahinin ger maten en lite lätt smak av jordnöt men den innehåller inga nötter. Våga prova, det är verkligen så gott!!

Din lunch på 5 min är klar!

Ha en fin lördag nu

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Hej
  Salladen ser mycket god ut, ska testa den. Jag såg ” tror det var din design ” i ett utav skyltfönster på NK ” Esther kjol o volangblusen, jag hann ej in och kolla, så snyggt!
  Ha en fin helg och hoppas du mår bättre
  Kram

  1. Valerie Aflalo

   Härligt gör det! Ja vi finns på NK nu😘

 2. Uppskattar verkligen dina recept, jag som just nu lider av idétorka på den fronten..

 3. Stort gilla på nyttiga recept! 🙂
  Ser supergott ut.