Mina 5 bästa glutenfria frukostar

Godmorgon vänner,

Hur har ni det i snöstormen?

Efter en natt där alla utom Bianca är feberfri så har vi nu bestämt oss för att åka på vår lilla övernattning i eftermiddag. Vi får helt enkelt dela upp oss om Bianca fortfarande har feber. Men nu kommer vi iväg i alla fall:)

Som ni kanske har märkt så läser jag för fulla muggar på om hur jag ska göra min onda mage gladare. Fick massvis med bra råd från er fina läsare och nu är resan igång. Har ju alltid älskat frukt och grönt så har inga problem med det alls, tvärtom. Däremot så inser jag hur mycket som inte är bra för en som smyger sig in i olika måltider. Märker att jag mår bättre av att undvika gluten, så tänkte tipsa er om 5 glutenfria alternativ till frukost.

 – SMOOTHIE –

DRINK YOUR GREENS

Bara att slänga in blendern, men två varianter som jag gillar speciellt mycket är:

Fryst grön banan, kokosvatten, färsk grönkål och avokado.

eller

Spenat, grönkål, ingefära, citron och gurka.

– ACAI BOWL –

Så gott att kunna slänga ihop en egen acai bowl. Brukar köpa acaipulver från Macacaos (finns i din matbutik) och köra i mixern med frysta bananer och lite kokosolja. Sen toppa med banan, bär, kokosflingor, nötter och frön.

– AVOKADO MACKA –

Älskar ju avokado, bra att få i sig fettet från den men kanske inte varje dag. Jag brukar antingen rosta glutenfritt bröd eller köra fröknäcke och sedan toppa med avokado, krasse, chili flakes och lite citron.

– BANAN PANNKAKA –

Tänka sig att jag inte hade en egen bild på mina pannkisar, lånat dessa ovan från Måbra och Vin och Mat guiden;) Lite mer helgfrukost. Även om det är enkelt att göra så tar det ju lite tid att steka på de små rackarna.  I helgen ska jag nog testa en ugnsbananpannkaka, hittade recept hos Paleoskafferiet, ser så smarrigt ut.  Vi brukar ta två bananer och fyra ägg, sen bara stavmixa. Steker i kokosolja. Ibland kör vi i lite kanel eller någon annan krydda. Toppa med bananer, bär, rostade nötter och ibland kan man lyxa på med lite sirap. Hittat en så god hos Paradiset, Yakonsirap.

– CHIA PUDDING –

 Enkelt att röra ihop när man gjort det några gånger och en nyttig frukost! Bara att blanda kokosmjölk/mandelmjölk/hasselnötsmjölk med chiafrön och låta det stå ca 10 min (eller över natten i kylen). Kan toppas som här med  vintriga persimon frukter, nötter och torkad frukt. Eller med blåbär, hallon, banan, pumpfrön och honung.

Ses lite senare goingar,

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarer

 1. Vet inte om du kollat om du är glutenintolerant via vården? Om inte är det dumt att ta bort gluten ur maten för då får du missvisande resultat när du väl testar dig.

  Mvh, Frida.

  1. Valerie Aflalo

   Hej Frida, jag har kollat upp min mage under många år via vården och försöker nu i stället känna efter vad som passar mig. Jag mår bättre att dra ner på gluten men äter tex fortfarande durumvete ibland. Min magen har mått bättre sen jag gjort så. Gissar att det är olika för alla:)

  2. Tessan med tre

   Jag har IBS men är inte intolerant mot gluten, dock känslig och märker stor skillnad när jag äter mycket gluten. Jag kan äta lite, tex ströbröd i mat, soja etc men äter jag en portion pasta är det kört. Den här artikeln beskriver detta bra. Finns många mer komplexa artiklar om studier gällande glutenkänslighet men den här beskriver lättförståeligt. Intressant tycker jag.

 2. Åsa Schölander

  Goda tips! Grönt & gott👌😋

  Önskar skönt snörikt sportlov🤗❄️💕
  (Ps. Förra årets sportlov
  spenderades lite varmare😉🌴☀️🐠Bahia P……..)

 3. Hej! Har aldrig kommenterat förut men har/haft en riktig problemmage. Har crohns som kommer i skov och så har jag celiaki. Tål inga sädesslag förutom havre som inte är behandlad. Dietister som jag pratade med när crohns var som besvärligast sa att man skulle äta allt men undvika råa grönsaker(vilket jag älskar) . Men åt så klart glutenfritt och nästan lchf och då gick det bra med grönsaker. Det som har funkar bättre är också fler med mindre måltider sä att man inte äter sig mätt

 4. Tack för tips 🙂 Jag märker också att jag mår bättre av att inte äta lika mycket gluten som jag gjorde innan. Följer inte strikt glutenfri diet men blir inte alls lika svullen som jag tidigare har varit konstant.
  Ha så roligt på ert lov nu! Kram

 5. Tack för tipsen! Fick besked för en vecka sen att jag har celiaki så en liten omställning blir det allt. Men mår redan bättre tycker jag.

 6. Jag gjorde pannkakor på mandelmjöl o fiberhusk som blev väldigt goda!