Småbarnstidens pyssel

Hej hopp mina goingar!

Sitter just nu på jobbet och här är verkligen kaos idag, kunder, möten, omstruktureringar och saker som ska göras klart! Klassisk fredag kanske och speciellt när man varit borta några dagar från kontoret.

Skönt i alla fall med lyxig fredag, jag har lovat tjejerna tidig hämtning på dagis idag så det löftet ska jag försöka hålla. I kväll är det fredagsmys med talang, uppdukat med gottgott i tv rummet och barnens favorit det sk familjemyset. Ser också fram emot detta mys.

Ska strax ner en runda på stan för att köpa en ny kamera och sen up och fixa i vår nya butiksdel som vi har på NK. Så kul, nu är vi öppna och igång där!!

Vi har haft en ganska lång tid av sjukdomar som avlöst varandra i familjen och mest har det varit förkylningar och feber som gått runt. Får se om mars månad blir lite lättade med just det. Håller tummarna. Förutom att det är synd om mina små tjejer när dom blir sjuka så blir det också ett evigt pusslande med våra jobb och en hel del stress med det. Man känner sig otillräcklig som mamma för jag måste trots allt jobba lite när jag är hemma och så känner jag mig otillräcklig på jobbet där jag inte kan vara med 100% under dom dagar som barnen är sjuka. Tänker att alla föräldrar säkert har samma tankar ibland och att det går över.

I går försökte jag hitta på lite lugna hemmalekar med Leonie så jag bestämde mig för att testa ett nytt recept på nyttiga chokladbollar. En skål till henne och en till mig. Hennes skål blev en kompromiss med ungefär hälften av allt det onyttiga och hälften mer nyttigt medan min vart 100% nyttig.

Detta hade jag i hennes chokladbollar:

Havregryn ( eko)

Raw choklad pulver

Kokos olja

Yakonsirap

Kokos socker

Smör

Socker

Tanken var att tjejerna ska vänja sig vid smakerna innan man plockar bort allt. Tänker att man även kan lägga till några dadlar för sötman men provar mig fram.

I våra chokladbollar hade jag:

Havregryn

Raw choklad pulver

Kokossocker

Yakonsirap

En espresso

I båda recepten så testade jag mig fram i hur mycket jag behövde och det blev verkligen såå gott. Tjejerna gillade sina och vi våra! Kvällens snacks är mao klara!

Ha en mysig fredag nu!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. När man har dadlar känner man inte att sockret är ersatt 🙂 food pharmacy har bra recept 🙂