Våras för Valerie vår!

Hej på er,

Hoppas allt fint i snön, tycker att det är riktigt mysigt faktiskt.

Snöade som mitt på julen här i Stockholm idag och önskade att vi kunde haft detta väder i julas i stället för nu. Gillar i och för sig hur det lyser upp stan väldigt fint och när solen lyser som idag blir det ju skönt.

Tro det eller ej så är det trots allt snart vår och det är jag såklart väldigt peppad på. Är ju från Skåne så räknar alltid med att våren ska komma lite snabbare;) Men snart kliver vi in i mars, och inte alls länge tills man kan få ta sig en liten kaffe i fönstret och låta solens strålar värma. Underbart!

Tänkte att jag skulle visa lite av våra färger och inspiration i kollektionen som vi har den här vår/sommar kollektionen. Skulle även våga säga att dessa färger är de som gäller just nu.

Här är ett första utkast från när vi började spåna färger. Vitt/creme, svart, denim blå, orangeröd, silver, ljus sandig rosa, rouge och hot pink. Sedan har det också tillkommit lite grönt, det gör det nästan alltid av någon anledning, hihi.

Själva temat på kollektionen är inspirerat av havet, snäckor, sjöhästar och detta syns igenom hela kollektionen. Korall formad spets, sjöhästar broderade på t-shirts, tryck med koraller och rosor. Just det trycket är min personliga favorit och ser så mycket fram emot att få bära det snart:) Idén kom från en present jag fick av min farmor när jag föddes, en liten sjöhäst i guld som man kan hänga i en kedja runt halsen.

Fina tjejer backstage ifrån visningen. Här ser man vår korallspets och vår härliga tröja i ekologisk bomull.  Tröjan har två sjöhästar som pussar varandra mitt fram. It’s all about the LOVE!

Här har vi vårt denim-kit. Vi köpte gamla  jeans på stadsmissionen och sydde upp denna fina kjol och jacka- alltså helt återvunnen!  Jag har länge velat göra detta projekt och är så glad att vi fick till det tillslut. Jackan har guldiga sjöstjärnor som knappar och hela alltet är i patchwork.

I vår kommer vi auktionera ut detta fina set och skänka pengarna till välgörenhet. Ni kanske har något bra tips på det, jag tänker mig något företag som jobbar med vår natur och miljö i första hand.

Silver metallic och orangerött – Älskar denna färgkombo!

Fina Scarleth i den handbroderade paljett klänningen Ani. Gick bara i produktion i blått faktiskt, ännu mer likt havet.  Om du är nyfiken på hur den ser ut så finns den här

Favorittrycket med snäckor, koraller och blommor.

Alla backstage bilder ovan har Anna Florén tagit. Så duktig på att fånga ögonblick!

Hår och make skulle också kännas beachigt och blött.  Silver metallic på ögonlocken.

Örhänget med kedjan från Kum Kum, de andra byggde vi ihop själva.

Känns så kul att jag har möjligheten att genom bloggen faktiskt kunna förklara lite mer vad som ligger bakom en kollektion. Som många av er säkert förstår så ligger det massor av planering och logistik bakom allt som ska tillverkas. Drivkraften har alltid legat i att se hur en idé växer fram till en färdig produkt som någon tillslut ska förälska sig i och behålla länge.

Önskar er en mysig kväll nu!

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

  1. Wow- vilken jobb! Jättekul att du förklarade lite mer ingående. Själv så ser man mer ett plagg man gillar men extra roligt när man kan få veta historien bakom 🙂

  2. Såå fin kollektion m mönster o färg💕
    Men lite synd att modellerna iaf på dessa foton saknar gnista o lycka i blick o utstrålning…
    Vilket är långt ifrån det du själv vill o förmedlar både privat o i yrkes livet💕

  3. Tack Valerie! Hjälper gärna till att fota vid nästa tillfälle också, om ni ska ha någon form av event/visning nu i vår. Kram