Mega gott!

Godkväll,

Kände att jag var tvungen att titta in till er med detta mega goda vego recept som dessutom är väldigt lättlagat. Lagade denna riktigt goda salladen till lunch i går när jag var hemma och VABade med Leonie! Värt att stanna hemma bara pga den.

Detta behöver du:

1 sötpotatis

1 avocado

strimlad rödkål

ruccula

blåbär

fetaost

morötter

valfria nötter, solrosfrön och pumpafrön

citron

olivolja

äppelcidervinäger

kokosolja

Ok, först och främst, det absolut viktigaste du behöver i ditt kök för att göra den här salladen är en mandolin, så satsa på en ordentlig sådan för när du väl börjat laga med den vill du aldrig sluta, jag lovar!

Hacka sötpotatisen klicka på kokosolja, havssalt och ställ in i ugnen på 175grader i ca 30 min. Mandolina sedan alla grönsaker som ska rivas och lägg i en skål. Morötterna lägger du i en egen skål med äppelcidervinäger och lite pressad citron. Smula sedan fetasosten lite vid sidan om. Vänta tills sötpotatisen kallnat och lägg då på den sist av allt. Pressa över citron och olivolja och krydda med salt och peppar!

Så gott och mega nyttigt för kropp och knopp.

Kram från mig

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

  1. Mumsigt det ser ut!

  2. Mm älskar rostad sötpotatis och feta! Tackar för härliga fräscha recept, gärna mer sånt 🙂

  3. Kan du tipsa om någon bra mandolin?