Lite nytt, måndag & förändring

 Så var det måndag och vabruari, japp det slår aldrig fel faktiskt. Liten hostig tjej fick stanna hemma idag och kurera sig och kramar lite extra med sin mamma lite.. 

 Passade på att sätta upp tavlorna ( rättare sagt, Johan gjorde det sent i gårkväll) i helgen och så ville jag även testa hur det ser ut med samma matta som vi har i garderoben mitt emot. Tror bestämt att det blir en sådan där med fast såklart mycket större än lilla provbiten som ligger där nu. Blir så snygg!!

Ni som sett min wic minns säkert. Ska visa er massor av fina bilder på den snart:) Tavlorna hade vi med oss från förra lägenheten och även om vi har massor av planer på att printa ut bilder så tänker jag att det är bättre att sätta upp det man gillar så att det händer något. Ska printa ut massor av fina bilder från våra resor tänker jag!

Köpte dom två rosa kuddarna från HM Home till Nicolettas rum för några veckor sen men nu lånade jag dom till oss. Stora kudden i rosa är från Hay och täcket från Chaatwall Johnsson tror jag det heter men är gammalt sen förra lägenheten. Är sugen på att köpa lite nytt snart, ska bara fundera på färger lite.

Hej måndag!

Har ni haft en skön helg? Här har vi haft det lite halvsjukt sådär. Johan var dålig när jag kom hem i torsdags och sen har det varit lite allmänt krassligt faktiskt. Jag mår bra än så länge i alla fall vilket känns skönt! Hur mår ni därhemma finisar?

Har fått mig en ordentlig tankeställare när det gäller vår mat och miljö som vi lever i sen jag började läsa på mer om mat som passar för min mage och jag tänkte återkomma till det här under våren. Vi har redan till stora delar ändrat på all vår kost här hemma genom att på ett relativt enkelt sätt att dra ner på socker, vitt mjöl och vissa mjölkprodukter. Barnen får osockrad youhurt och fil med bär i istället för fruktyoughurt. Har börjat läsa mycket mer på alla förpackningar och ALLT har ju socker i sig, jag blir faktiskt helt förfärad över detta!!

Processat kött blir det bara i undantagsfall och när vi köper kött är det ekologiskt. När det gäller mjöl är det nästan lättare att köpa vete-fritt till oss alla och även durumvete funkar ju bättre sägs det.

Jag är långt ifrån en expert på detta ännu men jag läser de studier som gjorts och försöker lyssna till mig själv och logiskt dra mina egna slutsatser om vad som är bra och inte. Jag har helst slutat tänka att ”man varnar för allt nuförtiden och att man inte kan äta något längre”, det är i och för sig så men kanske också beror på att maten vi äter faktiskt är farligare än vi tror. Får göra mitt bästa med det jag kan i alla fall.

Nu dags att börja laga middag till familjen, Nicoletta kommer hem idag så nu är vi alla här igen.

Ha en fin kväll nu!

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer

 1. Tar jättegärna emot tips på bra vardagsmat, om du har några! Det är ju så lätt att ställa sig och koka pasta och steka köttbullar när man kommer hem trött och hungrig med dito barn… 🙂

  1. Valerie Aflalo

   Absolut! Idag blev det hemmagjorda kycklingköttbullar och pasta på durumvete med tomatsås!:)

 2. Mia Lindström

  Vad fint! Var är mattan ifrån? Kanske du skrivit det tidigare men hittar det inte. Ha en skön måndagskväll! //Mia

 3. Hej

  Mycket fin rosa färg, jag har sett att de verkar vara rosa i vår. Om förra inlägget vilken skillnad på huset, WOW så fint, tänk när våren kommer och det kommer blomma och bli grönt i trädgården

  Kram

 4. Åh va kul med lite tavlor. Jag har jätte svårt att bestämma mej för vad jag vill ha på väggarna. Var är den högra och den vänstra tavlan köpt ? Dom i mitten vet jag är från Desenio. Ja jag tar också gärna mot tips på mat. Jag har ingen fantasi. Kul med köttbullar av Kyckling det ska jag prova. Ha en fin kväll

  1. Valerie Aflalo

   Tack! Svårt jag vet:)
   Den högra tavlan är en bild från en tidning som jag köpte i Italien och den vänstra ett foto som vi köpte i LA på en resa. Tyvärr finns dom inte att köpa då men lita efter spännande bilder i olika antikvariat osv man kan hitta mycket kul där!

 5. Samma här! Helt sjukt hur mycket socker det är i allt.
  Vi jobbar mycket på att hålla oss till ”antiinflammatorisk” mat, i alla fall till 90%. Det är inte jättesvårt för oss vuxna men barnen är det lite klurigare med, de älskar tyvärr pasta, pannkaka och bröd… Men brukar försöka tänka att lite skillnad är alltid nåt, och ser de vad vi äter så kanske de tar efter med tiden. 🙂

  1. Valerie Aflalo

   Precis så gör vi med, vi försöker handla hem sådant som dom gillar! Största utmaningen var Oboy och att hitta en ersättare till det men nu har vi löst det själva genom att del blanda egen eller köpa en som är med mycket mindre socker i.
   Kram och tack för att du tittar in här:)

 6. Hej!
  Vi försöker också tänka på att dra ner på socker så du får gärna lägga upp dina frukost/lunch/middagar som ni äter som inspiration 🙂
  Vilket underbart hus ni har fått!
  Kram

 7. Är själv i liknande sits, känner mig plötsligt så medveten om hur maten är vår medicin. Så mycket mer inspirerande än en diet! Vill bara må så bra som möjligt, så länge som möjligt. Inte helt lätt alla gånger men man kan alltid göra sitt bästa. Ser fram emot mattips från vardagen från dig. Kram

 8. Veronica

  Åh vad fint!! Vad har ni hittat slängkappan? Tycker det är så svårt att hitta en fin som täcker oss som har en högre säng med dubbla madrasser… Tack för all inspiration även mattipsen😍 Veronica

  1. Veronica

   ”Sängkappan”

 9. Mia Lindström

  Mattan😔😊