Min guide från Tulum

Hej söndag!

Hoppas att dagen och helgen varit fin på all sätt!

I kväll tänkte jag bjuda er på mitt absoluta favoritställe att spendera en vintersemester på, nämligen Mexiko och Tulum!

I år var det 3:e gången i rad som vi var tillbaka dit och för varje gång vi åker dit blir det bara bättre och bättre. Första gången var vi i Playa Del Carmen och andra gången i Akumal på all inclusive hotell båda gångerna med alla barn vilket vart väldigt mysigt. Jag gillar ju att prova mat på olika ställen så det var väl sådär. I år åkte vi utan barn för att verkligen få ladda batterierna och uppleva en dröm vi haft sen några år tillbaka.

Vi bokade en charter med flyg och hotell, vi var ute i rätt sen tid så det fanns inga andra. Väl på plats tyckte jag att rummet luktade väldigt fuktigt och mögligt (jag klarar verkligen inte av mögeldoft). Så det slutade med att vi betalade lite extra och bytte till världens härligaste rum med havsutsikt, badkar på terassen och ingen mögeldoft. Haha. Så värt alltså.

 Man vaknar alltid supertidigt (redan runt kl 06), men det gör inget för då man får se solen gå upp varje dag och sen så har man samtidigt hela dagen att fylla med sol, bad och utflykter.

Vår utsikt en mycket tidig morgon.

Första dagen mår man lite sådär och jag vart dessutom extra dålig som ni kanske vet. Men men, att vara där gör ju gott! Bäst är att resa från februari, det kan vara lite kyligare innan det och det märktes att vädret blev bättre och bättre för var dag som gick. Februari och mars är bäst att åka till Mexiko enligt mig. Tunna klänningar, shorts, kjol och t-shirt är det man vill ha när man är där. Det är väldigt casual och absolut inte speciellt uppklätt annat än på ett avslappnat sätt, ja du förstår..

Nya klänningen var perfekt! Jag tycker att printet med koraller och blommor är så fint! Spana in liknande här, klänningen på bilden har inte kommit riktigt ännu men snart så..

 Tulums strand är precis lagom lång och det är bara att promenera utmed den, leta upp sin ”strandklubbs-favorit” och lägga sig där! Om du beställer lite drinkar eller mat så kostar det oftast inget att använda solstolarna.

 Mina favoriter är Coco som du ser på bilden, Posada Margherita och Be Tulum där vi oxå tillbringade två nätter. Men det finns massor av härliga ställen. Boho-campingen Maxa Camp blev en ny favorit den sista dagen, men bara för ett kortare besök och jag vågade inte äta där.. mer bara ett lite coolt ställe att ta en drink på senare på eftermiddagen.

Du får absolut inte missa Raw Love och deras goda smoothie bowls och gröna juicer. Mums! De har även en smaskig vego Pad Thai som är riktigt bra!

 Blev några stycken..

  Nytt hotell, Be Tulum och dags för en mysig middag på tu man hand på stan!

I Tulum är dom experter på att bygga upp med mysig belysning och det är mest levande ljus och rökelse överallt så en liten ficklampa är ingen dum idé att ta med sig. Speciellt om man har barn med sig.

Källens outfit i form av vår nya för den här sommaren broderade kjol och topp i färgen Sea Foam.

Älskar den!!

 Använde detta sminket till kvällen 🙂 By Terry rouge och underlagskräm, även glossiga skuggor i pennformat. Ögonbrynspenna från Max Factor och läppstift Isadora. Puder och ljuvlig borste, Estelle & Thild. Liten glittersko från mig 😉

 Checkade ju efter några dagar in på ett hotell jag drömt om att bo på länge Be Tulum, färgerna och atmosfären är oslagbar. Dock tar dom inte emot barn så vi var tvungna att åka hit den här gången och lämnade alltså vårt andra hotell två nätter för den här sk djungelvillan.

Det bra att fråga vilket rum man får, vi fick ett som låg på tok för nära gatan och eftersom hotellet var helt fullbokat gick det inte att byta till något annat. Jag är superkänslig mot ljud och tillslut så fick vi faktiskt tillbaka pengarna för den ena natten vilket var väldigt gulligt av dom. Inte ok att vara vaken från kl 05:00 pga av sopbilen som tömmer hela området. Men annars ett helt fantastiskt hotell med allt från deras strandklubb till mat osv. Älskade verkligen allt med detta hotell och kommer gärna tillbaka men i ett annat rum då.

 Maten var så god, överlag är det väldigt god mat med bra och fräscha råvaror i Tulum!

 När man promenerar utmed stranden dyker det upp allt möjligt! Dessa coola gungor fanns på Casa Malca.

 Den här som är gjord med brudklänningar till gardiner är riktigt häftig!

 Sen tillbaka på vårt hotell för frukost, Be Tulum.

 En liten smygtitt på vår nya baddräkt som kommer snart:)

 Det här är den som finns i butik nu! Är så glad att jag började med badkollektionen, vi har haft en galet bra respons och det ger mig så mycket energi ska ni veta!! Väskan köpte jag på Posada Margherita, ett hotell/restaurang/strandklubb i Tulum. Bikinin hittar du här, det finns några kvar:)

 Det kan vara ganska mycket vågor här i Mexiko, men i Tulum är det faktiskt mycket lugnare och mer lång-grunt än i tex Playa Del Carmen eller Cancun. Jag gillar detta bättre:)

 Mitt livs kärlek! Så glad att vi fick göra den här resan ihop och fick känna oss som nyförälskade igen.

 Just Be. Lösenordet till hotellets wifi är relax123, det säger en del om stämningen överlag där.

 Det finns verkligen mycket att göra här, vi hade tänkt åka till ruinerna, simma i en Cenote och åka till en av det stora naturparkerna som finns här men det blev bara en cykeltur till Maya Ruinerna som ligger på stranden. Vi tog det lugnt och cyklade runt och upplevde allt på egen hand.

 Kin Toh var en upplevelse utöver det vanliga. Det är ett så fint hotell som är byggt uppe i träden. Stora bungalows och restaurangen ligger här uppe med utsikt både mot hav och djungel. Det finns allt ifrån en bar till ett indian spa här som jag ångrar att jag inte besökte, såg så coolt ut. 

Vi åt middag här och det var hur häftigt som helst! Maten var god, men inte den bästa vi åt på resan. Drinkarna var 10 poäng dock!

Gissar att ni är många som vill veta vilka mina favorit-restauranger är så här kommer dom: Hartwood, Arca, Ziggys och Casa Banana var helt klart våra bästa restaurangupplevelser, ja och så Kin Toh/Azulik då som ju är ett måste för sin atmosfär och en otroligt vacker solnedgång.

Tack för den här gången vackra Tulum!! Vi kommer tillbaka med barnen!!

Hoppas nu att ni fick veta allt ni behöver, bara att skriva och fråga annars:)

Ha nu en fin söndag

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Tack för alla fina tips Valerie! Ser helt fantastiskt ut!
  Vi åker till Akumal och Tulum om 2 veckor och det här blogginlägget var toppen!
  Hälsningar Anna

 2. Helt fantastiska bilder, ser makalöst vackert ut! Cred till din man som jag antar är fotografen 😉

 3. Åh vilken resa!! Helt magiskt!
  På din instastory hade du en superfin kaftan/klänning, jag tror det var typ första morgonen när ni hade kommit fram. Var kommer den ifrån?
  Ha det så bra!
  Kram

 4. Monica Selling

  Hej!
  Ser underbart ut allting. Otroligt snygga klänningar du har, så fina. Verkligen bra och användbara semester tips!

 5. Alexandra

  Hej! Tack för fin inspiration. Vart har du köpt dina solglasögon med turkost glas som du har på sista bilden?

  1. Valerie Aflalo

   Tack! Dom köpte jag från Les Specs men för längesen😉

 6. Hej Valerie, vilka underbara bilder, ser helt fantastiskt ut! Skulle du rekommendera att åka till just Tulum med barn, 5 och 8 år gamla? Eller är det ett resmål som gör sig bäst för vuxna?
  Kram