Tiden står still

Godmorgon vänner!

Här är det morgon och jag tittar inntill er en snabbis meddom senaste mobilpicsen från stranden igår.

Det mysiga med just Tulum är att man kan promenera ut med stranden hur länge som helst och där både hitta små mysiga bohemiska barer till färsk frukt. Stranden är flera mil lång ( vet inte exakt) och är därför inte så packad med människor.

Igår snet vi in på Maxa glamping, det är alltså ett hotell där man campar. Riktigt mysigt faktiskt men kanske lite jobbigt att dela dush och toalett med hela lilla byn. På kvällen grillar dom och man kan ära sina tacos direkt på stranden.

Vi nöjde oss med några passionfrukts drinkar och en stund av glampinglivet.

Nu, dags för playan och suga i sig det sista av den här resan!

 • När vibkommer hem igen så lovar jag att ni ska få se allt från vår vecka här. Tänker glra en Tulum guide till er som är nyfikna på hur det är att vara här både med och utan barn!Stor kram!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarer

 1. Tessan med tre

  Såg på insta att du ska testa foodmap för magen. Jag följer gärna med på din resa mot en frisk mage. Jag har sedan tonåren lidit av IBS och magkatarr och vissa perioder kan jag inte leva normalt känns det som. Så troligt trött på det. Jag har aldrig gjort en riktig foodmapping men testat att ta bort, lägga till osv. Jag är laktosintolerant så laktos äter jag inte. Har även provat dra ner på gluten och det hjälper en del. Vill inte äta helt glutenfritt då jag inte är intolerant så försöker få i mig lite men exempelvis en hel portion pasta – då ser jag gravid ut, långt gången… Jag försöker äta så naturligt som möjligt men inte följa någon diet. Det är för krångligt i vardagslivet med heltidsjobb och tre barn. Men undviker massa tillsatser, så lite ”vitt” tillsatt socker som möjligt osv.

  Några små saker som jag upptäckt inte funkar alls: sötningsmedel är lika illa som socker, magen svullnar. Mango och vattenmelon, känns snällt men funkar inte alls. Råa tomater ibland beronde på magens grundskick. När jag har magkatarrsymtom är bryggkaffe döden men pulverkaffe funkar.

  Ann Fernholm är en bekant till mig, våra söner är vänner, och hon är verkligen jätteduktig så kul att du börjat läsa hennes böcker 🙂 Kan även tipsa om Food Pharmacy, både bloggen och boken. Boken är min bibel här hemma 🙂

  Lycka till och ser fram emot att följa resan!
  Kram
  Tess

  1. Valerie Aflalo

   Hej Tess,

   Tack snälla för ditt mail! Ja, det är en ny värld detta och jag är faktiskt novis i området så jag har mycket att lära. Ska försöka hitta en dietist som ska hjälpa mig men ännu inte börjat leta. Kanske du eller någon annan här känner till vem som skulle kunna vara till hjälp?

   Ser fram emot att bli frisk i magen efter att varit dålig sen 25 år tillbaka.. Helt sjukt när man tänker på det!!

   1. Tessan med tre

    Hej,
    Ja, jag har gått med min dåliga mage ungefär lika länge, sen mitten på tonåren. Helt galet. Har tyvärr inget tips på dietist. Har lite dålig erfarenhet överlag då de dietister jag varit i kontakt riktat in sig på något dietområde som exempelvis paleo. Och jag tycker inte om dieter. jag tycker man ska kunna äta varierat utan att få vare sig ont i magen eller dåligt samvete 🙂 Men hör jag om någon bra ska jag tipsa.

    Jag har läst in mig ganska mycket själv. Gått kurs i närlingslära och grottar ner mig och läser allt jag kan komma åt. Är inte på något sätt specialist, inte mitt område (jobbar som marknadschef på ett telekombolag så helt annan bransch :)), men tycker det är väldigt intressant. Nu håller jag på med en utredning av min mage, igen… får se vad det visar. Ingenting troligtvis. Så kanske ska testa en riktig foodmapping. Dock så reagerar min mage inte bara på kost utan även på för lite sömn, stress, motion osv. Håller iaf tummarna för att vi får ordning på våra magar!