Vad är rätt &vad är bara ångest?

Godmorgon,

Hoppas helgen har varit fin på alla sätt! Vi jobbade för fullt i fredags för att hinna med allt som ska bli klart innan resan och nu så tror jag faktiskt att vi är i hamn. Bara en sista jobbdag sen så…

I helgen har vi haft fullt upp med aktiviteter och annat ”familjefix”, haha, vad nu det kan vara men ni fattar;) och så har jag kramat om mina små lite extra hårt och sagt några extra gånger hur mycket jag älskar dom.

Det är så många blandade känslor just nu, glädje, ångest, oro, drömmar… Första gången vi var i Mexiko tillsammans med barnen så sa vi att vi någon gång ( gärna snart) skulle komma tillbaka själv till Tulum bara vi, äta sena middagar på mysiga små restauranger, bada i cenotes och ligga på stranden och njuta av att göra ingenting. I morgon så åker vi, bara Johan och jag i en vecka helt själva och det känns som sagt blandat. Har ångrat mig tusen miljoner gånger om men vet också att när flygrädslan lagt sig och vi är på plats så kommer jag att känna mig lugn. Barnen ska vara hos deras farmor som ju är den bästa man kan tänka sig och barnen älskar att vara där.

Min värsta ångest just nu ligger i att något ska hända oss och att barnen måste växa upp utan en mamma och pappa. Vet att tankarna på sätt och vis är orationella men dom bara kommer..

Jag hoppas i alla fall på att komma tillbaka som en utvilad mamma med massor av energi och att jag och Johan fått tid tillsammans att bara var a vi och ta hand om vår relation.

Önskar alla en fin måndag nu!!

Tittar in lite senare med våra ”to dos” i Tulum.

Kramar

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Förstår din ångest men SÅ bra att ni faktiskt väljer att prioritera även er relation. För det är en prioritering och det handlar inte om att välja bort, utan att välja allt (ni är en familj som ser ut som att ni gör mycket saker tillsammans). Men partid, att få se varandra som partners och inte endast föräldrar är jätteviktigt och otroligt härligt! Så njut nu och när du får lite ångest tänk tillbaka när du var yngre och tillbringade tex lov hos mor-/farföräldrar. För mig är det i alla fall minnen för livet som ligger mig så nära i hjärtat och som varit viktiga för min relation med dem, ovärderligt.

  Njut Valerie och ha en fantastisk resa!

  1. Valerie Aflalo

   Tack snälla du för ett så fint svar till mig. Jag har precis som du säger helt fantastiskt härliga minnen hos min mormor och morfar och vi tyckte alltid att det var så kul att vara där. Ska tänka på det när ångesten kryper på.:)

 2. Anna Wennerholm

  Hej Valerie,
  Jag förstår precis din ångest, hade precis samma i somras när jag fick i present av min man att åka till New York bara han och jag fem nätter (har två döttrar 2,5 respektive 7,5 år). Jag är dock så glad över att vi gjorde den resan. Det var underbart att känna oss nykära igen efter 18 år och känna att det där speciella kittet mellan oss finns där. Jag tror att det är viktigt att satsa på relationen. Barnen kommer precis som du skriver också få det underbart och få en ännu närmre relation med sin Farmor, vilket är fantastisk gåva att ge sina barn.
  Njut av resan och av att få egentid med din man!

 3. Släpp den där ångesten. Mår ni bra så mår barnen bra. De kommer att ha det superhärligt hos barnens farmor. Det brukar bli extra allt, typ som julafton men utan tomten..Dessutom har de varandra. Släpp det och njut! Vet hur det känns men så fort ni sitter på planet så kommer det att kännas rätt!

 4. Njut! Det är ni värda!
  Barnen kommer säkert att ha det toppen!
  Kram

 5. Släpp ångesten och låt dig njuta av att ni faktiskt har möjligheten att resa och få tid tillsammans. Ni är värda det.
  Barnen kommer knappt hinna sakna er hos farmor.
  Kram 💕

 6. Åsa Eriksson

  Hej! Jag ska också ut och resa snart och jag undrar om du skulle vilja skriva om hur du tänker kring klädval och packning inför en solsemester?
  Det blir lätt att jag packar en massa och så har jag ändå inget som passar.
  Ha en härlig semester! Kram

 7. Josefina Jonsson

  Precis så som du beskriver det, känner jag också och säkert många andra. Tack för att du delar med dig av både flärd och hur det kan vara i verkliga livet.
  Tycker om att du visar det i både bild och text. Med bild menar jag att du har ett underbart fint hem, men att det ibland inte är tillrättalagda bilder. Uppskattar det!

 8. Hej

  Jag förstår din oro och ångest, men det är bra att ni får tid för er själva och njuta och få ny energi och vårda er kärlek. Och barnen kommer ha skoj hos sin farmor och är trygga och tänk vilka fina minnen dom får att vara där också
  Jag önskar er en härlig semester
  Kram

 9. Åh så härligt att höra att det fortfarande finns par som resonerar som ni, som har drömmar tillsammans. Egentid som par är en investering i framtiden på alla sätt och viss även för er men även hela familjen och alla runtomkring. Tror mest det kan kännas ovant att göra det ni gör nu, det kanske är något ni gör jämt och ständigt när barnen är större och äldre och kanske till och med vuxna?! Enligt mig missgynnar ni inte någon för att ni uppfyller era drömmar det betyder ju inte att ni inte har andra drömmar som familj också. Barnen kanske längtar efter er men det blir desto mer kärlek när ni är återförenade tänker jag som pepp till dig. Resan kommer gå fint. Njut!