Receptet på vår nyårs dessert!

Hej måndag!

Vad passar bäst en måndag än att drömma om helger och goda efterrätter…mmmm. Det kommer ju snart en helg igen och då är det fint att ladda upp med den här goingen. Inför nyår så satt jag som alltid när jag letar recept eller idéer och sökte på Pintrest. Där hittade jag en så fin bild på en dessert med lite olika glassar, maräng och frukt.

Gillade tanken på att lägga upp allt på en tallrik till var och en och hade väl tänkt att jag skulle ha lite mer tid än vad vi hade. Desserten åt vi kl 23.30 så den blev kanske inte så fin som jag hade önskat men den var vansinnigt god och jag tror att den går att göra fin ganska enkelt. Nu fick jag slänga ihop allt! Men men, den blev helt magiskt god och ni är många som bett om receptet.

Så här kommer det:

Mascarpone (1 paket)

Passionsfrukt ( 3 st)

Mango ( 1 st)

Ananas (1 st)

Kakor ( franska tunna)

Vit choklad ( ett paket)

Platta maränger ( hemmagjorda)

Mangosorbet ( eko)

Kokos och annans glass ( eko)

Mynta

Vaniljsocker 1 tsk

Ljus sirap 1 dl

Gör först dom platta marängerna. Vispa äggvitan fluffigt och vispa därefter ner sockret och resten av ingredienserna. Bred ut platt å en plåt och låt den stå i ugnen på 125 grader i 3 min. Sänk därefter till 100 grader och låt den stå i 60 min. Bryt den platta marängen sedan i bitar.

55 g äggvita (1 ½ äggvita)
1 krm citronsaft, färsk-pressad
½ dl strösocker
1 dl florsocker
½ tsk vaniljsocker

Rör sedan ihop mascarpone, vaniljsocker med ca 3 passionsfrukter och häll ner i en spritser och lägg in i kylen.

Precis innan servering hackar du ananasen i kuber och steker i pannan med lite sirap och låt den karamelliseras lite. Mortla kakorna och lägg upp lite på en tallrik. Spritsa därefter ut lite av mascarpone blandningen och lägg upp glassen i kulor. Stick ner marängerna mellan glasskulorna och hyvla den vita chokladen och den hackade myntan över.

Färdigt att äta på en gång och sååå gott!!

Good luck!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. Wow vilken desser:) har du lagt upp den färska mangon bara på tallriken?

  1. Valerie Aflalo

   Ja precis:)

 2. Marie Wramås

  Hejsan Valerie! Detta recept såg så gott ut, men jag undrar hur många ”ungefär” det räcker till om man lägger upp i mängd som du gjort på tallrikarna på bilden. / kram från Misan

  1. Valerie Aflalo

   Tack tack, det bör räcka till 8 personer:)