Bäst frukost nära Kungsholmstorg!

Hej fina ni!

Jag vet att nya livet faktiskt börjat nu men det bästa är att de flesta ställen idag har nyttigare/ vego alternativ på sina menyer.

Vi har haft vårt Valerie kontor här vid Kungsholmstorg i 2 år, och trivs väldigt bra här i området. Det finns mycket bra utbud på mat, både frukost och lunch men idag tänkte jag tipsa om de ställena som vi helst intar dagens första mål ifrån!

 

NEWT

Polhemsgatan 15

Här brukar vi faktiskt främst gå och äta lunch men de har också en väldigt god frukost.  Kan egentligen inte säga det bättre än NEWT själva gör det,  ”På NEWT serverar vi mat, dryck och bakverk som riktigt bra naturliga råvaror som bas. Maten är övervägande växtbaserad, har ett högt näringsinnehåll med inget eller väldigt lite laktos och gluten. Du hittar en härlig blandning av Raw, Veggie, Vegan men också lax, kyckling eller lamm. Här ska du kunna slappna av, njuta och samtidigt inte behöva tänka på om du har ätit ”rätt” när du går härifrån. Vi gör det jobbet åt dig genom att sätta ihop våra menyer utifrån funktionellt tänkande. Ur miljö- & hälsosynpunkt jobbar vi på att råvarorna ska vara närproducerade och ekologiska i så lång utsträckning som möjligt. Vi arbetar också för att nå en nollnivå på matsvinnet.”

Ja, ni förstår, verkligen ett ställe för mig!:)  För er som är mammalediga är detta en guldgruva på sommaren då de har en bra uteservering med massa plats för barnvagnar.

GRAIN CAFÉ

Hantverkargatan 32

Vår nya lilla hotspot som öppnade här i höstas. Satsar främst på grötfrukostar, och de gör dem så bra. Har också en ljuvligt god avocado macka, goda/nyttiga juicer och fröknäcke som bara är mums. De har också ett extra härligt utbud på helgerna, har tyvärr missat dessa själv, försöker hålla mig borta från jobbet på helgen hihi.

BAGERIET BULLEBODEN

Pärmmätargatan 7

Johanna som jobbar hos mig har hittat denna guldgruva! Så otroligt goda mackor, helt färska och bakade med ekologiska ingredienser. Sen får man välja vilka pålägg man vill ha, 35kr on the go, hur bra som helst. Har inte hunnit med att sitta här ännu, men vi får bli bättre på frukostmötena under 2018 kände jag nu.

FABRIQUE STENUGNSBAGERI

Scheelegatan 6

Ja Fabrique känner de flesta till vid det här laget,  finns många utspridda här i Stockholm nu. Jag är iallafall glad att vi har en nära vårt kontor. Ibland inte glad också, farligt goda bullar!:) Men det måste man också unna sig ibland. Framförallt så tycker jag om deras chiapudding som de har med hallonsås, så bra om det börjar kurra lite i magen på förmiddagen. Perfekt också att kunna köpa med sig ett levainbröd hem inför helgfrukosten.

IL CAFFÈ

Bergsgatan 17

Faktiskt den första ”Il Caffe”! Ja, namnet säger ju sig själv. Kaffet är SÅ GOTT.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 kommentar

  1. Underbart med tips eftersom jag både bor och jobbar i närheten! Om ni inte redan testat så kan jag verkligen rekommendera Wilmer kaffebar på Bergsgatan (i korsningen med Pipersgatan) också. Tror allt bakas av dem själva och frukostmackorna är grymma!