Vi drar till fjällen?

Hej hej,

Bild från vår senaste skidresa i Hemvan, då med min lilla bula med Leonie i magen:)

Vi funderar på om vi ska boka en liten mini skidsemester under sportlovet eller kanske påsk. Vore roligt för barnen att komma iväg och min dröm är att vi alla ska kunna åka tillsammans i framtiden. När tycker ni att det är en bra tid att börja i skidskola? Själv var jag tonåring när jag lärde mig att åka men det gick ju bra ändå tycker jag.

Har ni några förslag på vart vi kan bege oss? Gärna inte alltför långt ifrån Stockholm, som sagt siktar vi på ”tors-sön” variant, så vore bra om bilresan inte var alltför lång. På bilden ovan var vi i Hemavan, så trevligt men också långt. Åre blir för långt bort tyvärr. Har hört lite gott om Järvsö, vad tror ni om det?

Tacksam för tips!

Önskar er en fin dag!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 kommentarer

 1. Hassela! Superbra för barn som inte åkt så mycket. De har lift-åkband för mindre barn och skidskola. Går att hyra utrustning där. Då de är för trötta för att åka mer finns is att åka skridskor på, badhus eller lekland. 🙂 Tar ca 3-4 timmar att åka dit beroende på underlag.

 2. Romme! Super för små barn! 2-3 h från Stockholm, ski lodge precis vid backen med stort lekrum.

  1. Valerie Aflalo

   Låter kanon. Tack!

 3. tilda östman

  Hej!
  Vi har varit mycket i Branäs. Inte så långt eftersom det ligger strax över Karlstad 🙂
  kram Tilda

  1. Du definierar 16 mil som ”strax över”? Det tar minst två timmar från Karlstad till Branäs.

  2. Valerie Aflalo

   Tack för tips:) kram

 4. Anna Vintermist

  Man måste nog en liten bit ändå för att få fjällkänslan och rejält med snö. Vemdalen är jättemysigt! Finns något för alla. Mycket barnvänligt med minibackar, vår minsting var 2 år förra vintern och kunde åka utför! Men även jag, som har åkt skidor och bräda sedan jag var 4 år uppskattar backarna, som sagt, bra för alla!

 5. Romme. Varje år åker vi dit sön till torsd. Är alldeles för mycket folk i backarna på lördagar. Deras Ski Lodge är super och de har alltid någon uteaktiviteter för barnen på kvällarna. De har flera olika typer av skidskola för barn och min dotter började när hon var fyra och sonen när han var 3.

  1. Valerie Aflalo

   Ja jag har hört mycket om Romme också. Nära och bra åkning för barnen. Ska bli kul att åka med barnen och Leonie är ju snart 3 så då blir det säkert perfekt!:) trevlig nyår.

 6. Har också hört mycket gott om Järvsö. Inte själv endast passerat men ser ju mysigt ut! God fortsättning!

 7. Kungsberget! Lagom avstånd dit från sthlm och lagom stort system när man åker med barnen👍🏻

  1. Valerie Aflalo

   Tack för tips!:)

 8. Järvsö är perfekt! Många backar, rätt lugnt, bra restaurang/hotell samt perfekt avstånd från Sthlm. Backen ligger intill JärvsZoo samt att det finns ett mysigt creperi mitt i backen. Vi äger stugan Lodjuret ca 50 m från backen men tyvärr är den bokad v.9. (Maila om ni vill boka den någon annan gång så får ni rabatt!)

  1. Valerie Aflalo

   Men åh, det ska vi absolut göra:) tusen tack!

 9. Flyg till Oslo, hyr en bil och kör till Hafjell. Ca 2 h att köra.
  Barnvänligt och många bra backar för vuxna också🎿🎿⛷⛷

 10. Älskar Järvsö! Det är så fint och mysigt, perfekt för en långhelg!

 11. Grönklitt i Orsa. Fint och barnvänligt. Och inte alltför långt borta.

 12. Järvsö helt klart! Som sagt finns ett jättemysigt bergshotell och ett Zoo för barnen att kolla in.
  Mysigt i Hälsingland och mycket snö!

 13. Välkomna till Borlänge och Rimme alpin- bandvagn upp till toppstugan på kvällen för fondueafton. Vid trist väder kan man ta en tur in till Aqua Nova och bada!

 14. Säfsen har även gratis utrustning för barn under 3 år. Barn upp till 7 år åker gratis 😉

 15. Järvsö absolut! Bor här och det är toppenbackar när man har barn. Boende är Bergshotellet bra, ligger precis intill backen, så bara att glida ut och iväg! 😊 Välkomna! 😊

  1. Valerie Aflalo

   Åh så bra! Tack

 16. Romme Alpin – superbra skidskola, trevligt boende på Skilodgen och bra med barnaktiviteter (lekrum etc) och fantastiskt god mat i mysig miljö! Där har vi varit många ggr de senaste fyra åren (började när sonen var tre).

 17. Järvsö är fantastiskt fint! Det lärde jag mig att åka skidor, mysigt och man får ändå fjällkänsla. Mitt tips är att bo på mysiga Järvsöbaden, ett familjeägt hotell, otroligt mysigt!

  1. Valerie Aflalo

   Ska absolut kolla upp detta! tack:)

 18. Anna Westman

  Hemavan är helt fantastiskt. Har hänt massor med utvecklingen de senaste åren. Finns en jättetrevlig restaurang uppe på en fjälltopp som heter Björk- googla gärna. Bra skidskola för barnen plus en nyöppnad gondol. Våra vänner tog flyget från Stockholm till Hemavan vilket tog ca 2 timmar. Hälsningar Anna

 19. Järvsö är kalas men lite närmare har ni Kungsberget, rätt lagom till mindre barn som ska börja åka skidor. Fina lägenheter och rum finns på anläggningen.