Så var vårt kök klart!

 I samarbete med Ballingslöv

Hej där vänner,

Hoppas att ni har haft en mysig julhelg med många lediga dagar. Här har vi haft fullt upp med middagar och övernattningar, lovade ju att titta in i går men det smög sig;) Min syster med familj bodde hos oss i natt och vi satt uppe ganska länge och pratade och hade mysigt. Min syster har även hon och hennes man renoverat och byggt om en gammal skånelänga så vi har gjort samma resa typ samtidigt.

Ni har ju sett små glimtar av köket tidigare men kanske ni kanske blev nyfikna på hur det blev?

Här har ni alltså det färdiga köket och jag kan bara säga att vi såklart är väldigt, väldigt nöjda och glada över att allt blev precis så som vi önskat oss. Även såklart glada att äntligen vara klara för, phu, vilken resa det har varit. Men, ”no pain no gain” tänker jag… Bilderna är tagna av en proffsfotograf Ragnar Omarsson och så har jag fått lite lyxig stylinghjälp av Therese. Lamporna över köksön har vi bytt ut till en modell lite större än de ni ser på bilden, får visa dom lite senare helt enkelt!

Att välja sitt kök är verkligen inte alltid lätt och att då få så fin hjälp som vi fick av Niklas ( Ballingslöv i Barkaby) var guld värt! Jag hade ganska bra koll på färger och vilken känsla jag ville ha men absolut ingen aning om förvaring och position av allt. Det är ta mig tusan en hel vetenskap det där!

Köket vi valde är från Ballingslövs nya serie System 10 och luckorna är i färgen Varmgrå, tycker att just den varmgrå färgen är så fin, nästan lite jordig i sin ton. Passar fint med golvet och de lite mer rustika väggarna.

 Bänkskivan från Dekton med färgen Keyla matchar perfekt tillsammans. 

Ja men ni ser ju…ahhh..det är en sån fröjd att laga sin mat här! Har faktist fått tillbaka glädjen över just matlagning, tappade bort den lite när vi bodde runt på olika ställen. Spis och fläkt kommer från Smeg.

På andra sidan om köksön så ser ni kyl, frys och förvaring i en peppargrå färg. Jag tycker att man absolut kan blanda färger i köket och eftersom vi valde att inte ha några överskåp så hamnade den typen av förvaring här. Jag tycker att det ser snyggast ut och man får mer en känsla av att köket är en del av inredning, det sk ”ickeköket” som flyter ihop med resten av rummet.

Yes, och så sist men inte minst ska ni få en liten blick in i vårt lilla badrum på ovanvåningen där vi valde Lessmore i en fin grön nyans. Passar fint med carrara marmorn och kranarna i mässing. Känns lite mer feminint och på något sätt som gjort för alla oss 4 tjejer i familjen..Drömmen!

Hoppas nu att du fått lite mer inspiration till ditt egna äventyr, för det är ett äventyr att bygga om och skapa sig sitt drömhem! Själva så ser vi fram emot julledigt en pampig nyårsfest och många långa och härliga stunder i vårt nya kök tillsammans med vänner eller bara vi.

God fortsättning från mig!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarer

 1. Hei!
  Så gøy å se bildene dine fra huset! nydelig kjøkken og bad!!!!
  Ser på det siste bildet fra kjøkkenet en stol – kan jeg spørre deg hvilket merket?
  Ha en fortsatt god romjul:)
  Hilsen fra Norge
  Marit;))

 2. Smäller av, det är SÅ vansinnigt snyggt allting, vilken känsla ni har 👌
  Skulle vilka veta mer om väggarna, kulör och finish, även taket.

  God fortsättning & Gott Nytt År!

 3. Såå fint,allt.Erat hus är verkligen ett drömhus.Tack för all inspiration som du ger💕✨

 4. Fint kök! Golvet var väldigt fint, kan du berätta lite om det?

 5. Hej Valerie, så fint kök det blir! Det blir så snyggt med svarta bänkskivor och gråa luckor. Tycker att fönstrena är superfina också. Undrar var ni har köpt dem?

  God fortsättning!

 6. Kristina

  Fantastiskt fint slutresultat!!! Vackra och smarta val och det är lätt att förstå att det är ljuvligt att laga mat och umgås där!
  Tack för härlig inspiration! Ser framemot att se fler bilder!

 7. Så otroligt snyggt!! Är mot nyfiken på vilken tjocklek ni valt till bänkskivan? Supertacksam för svar, och gott nytt år!:)

 8. Fint! Vad är det för golv i köket?