Julen är omtanke

Hej fina ni,

Hoppas allt fint idag, här vaknade jag med huvudvärk ( igen!!) och en envis hosta som verkligen inte ger med sig men jag måste in till kontoret i dag ändå och sen så kommer min syster som bor i Skåne på besök och jag har verkligen längtat efter henne. Så, det är bara att köra, så får jag vila ikväll sen tänker jag.

Det kommer ju lite fina bud till mig i bland och jag har de senaste dagarna blivit uppmärksammad på att man på två olika sätt kan göra tiden inför jul och själva julen bättre för andra och då framförallt barn.  Först ut är Didrik och Nikki som tillsammans med stiftelsen Friends har tagit fram en adventskalender som heter ”Snäll kalendern”.

Bakom en lucka kan stå något som ”Skicka vidare snällhet – Tänk ut något som hade gjort dig glad över om någon hade gjort för dig, och gör det sedan för någon annan”. Den finns att köpa på COOP eller här,  allt överskott från försäljningen av Snällkalendern går till Friends viktiga arbete.

Friends utbildar förskolor, skolor och idrottsföreningar i förebyggande och främjande arbete mot mobbning och diskriminering. Väldigt fint initiativ tycker jag! Påminner mig om den fina filmen ”Skicka vidare”,  det känns som ett sånt bra budskap! Samtidigt ett litet roligare sätt för barnen att lära sig att vara mer ”omtänksamma”. Så bra tycker jag.

Vad med oss vuxna, vad kan vi göra?  Tänk på alla stackars barn som har en klump i magen inför julen.  BRIS kommer att hålla telefon, chatt och mail öppen under hela julen för att kunna finnas som stöd för de barnen. Vill man tänka sig att donera så kan man göra det här.

Julen för mig betyder familj och kärlek och jag mår så dåligt över dom som inte har det där fina som jag själv har förmånen att ha. Detta inlägget är absolut inte sponsrat eller så utan jag ville bara uppmärksamma detta för er som läser här.

Stor kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *