DIY- dockskåp

 En väldigt nöjd liten loppa här i går med sitt nya uppiffade dockskåp! Alltså vilken dröm.

Godmorgon måndag!

Ja, det blev en bloggfri helg här och det var av det enkla skälet att jag hade typ noll energi. Jag är ju oftast så himla energifylld och positiv men i lördags vaknade jag med jordens huvudvärk, ont i kroppen och så himla låg. Hade inte tänkt att låta bli att blogga men när klockan blev 18 i lördags så var jag fortfarande på samma mode. Helt slut. Samma resen av söndagen…

Men nu känner jag mig bättre och sitter på kontoret med mina gulliga kollegor, pratar och helgen som varit och planerar veckan. Känns skönt att vara ute ut bubblan och med igen!

Nu måsta jag visa vad vi fick hem i går…alltså… vilken dröm detta blev för barnen. Vi fick ett dockhus av en vän när deras barn växt ur det och då kom jag på idén av att måla om det i samma stil som vårt hus. Min kollegas mamma Karin hjälpte mig att måla allt och spana även in det lilla badrummet med samma kakel som vi har. Karin gjorde det som en överraskning och jag måste bara säg att WOW så fint det blev. Bianca och Leonie höll på att tappa hakan när dom såg huset och lekte sen med sina Malieg kaniner i flera timmar. Känns så kul nu när även deras rum börjar bli klara, bit för bit.

Här är huset före och ovan är huset efter! Vi är så nöjda. Huset kommer att fortsätta att fixas med, gardiner, mattor och tavlor som ska upp och såklart lite annat smått och gott och mer färger. 

Hur gjorde vi då?

Jo, huset grundmålades först i vitt och sedan målade Karin det i samma färger som vi målar på insidan hemma, ville gärna att det skulle bli lite likt. Färgerna är Paviljong och Fjäder från Alcro och några möblerna målades i Puder. Har tänkt att måla lite fler möbler framöver och tänker mig lite grönt och gult också. Roligt projekt att ha ihop med sina småttingar:)

Önskar dig en fin måndag nu!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarer

 1. WOW va snyggt!
  Själv har jag renoverat ett Lundby dockskåp vilket var sjukt kul faktist. 🙂

  1. Valerie Aflalo

   Ja, det är ett mysigt pyssel;)

 2. Emma Bäckström

  Vilket fantastisk fint dockhus! Ska göra något liknande till dottern men är på jakt efter möbler. Vart hittade du möblerna till ert hus?:)

  1. Valerie Aflalo

   Tack! Vi samlade i hop möbler lite här och där och målade själva. Sen fanns det massor av fina möbler från Malieg 🌸