Smarrigaste receptet på American Pancakes!

Godmorgon måndag!

Oj, vad peppad jag var på den här helgen och oj vad vi har flängt runt och fixat! Men nu börjar det äntligen likna något även om vissa rum fortfarande inte är klara. Vi har pendlat mellan bygghandel, Ikea och diverse småfix och sen sorterat och städat målat, satt upp gardiner och you name it. Mer en fråga om vad vi inte har gjort. Hehe.

Hade lovat barnen att vi skulle äta America Pancakes i lördags och ha en riktig familjefrukost tillsammans. Det var väldigt längesen som jag gjorde dessa godbitar och dom blev riktigt smarriga med blåbär och vanilj kvarg. Jag lagade från lilas recept och här kommer det för er som är sugna!

3,5 del vetemjöl

2 msk bakpulver

1/2 tsk salt

2 msk strösocker

2 tsk vaniljsocker

Skal av 1 citron

2 msk smör

2,5 dl mjölk 3%-ig

1 ekologiskt ägg

Smör till gräddning

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal i en bunke. Smält smöret, vispa ihop med mjölk och ägg och rör ner det i bunken med de torra ingredienserna.Grädda pannkakorna gyllene i smör i en medelvarm stekpanna. Servera pannkakorna varma med florsocker, blåbär och kvarg.

Smarrigt och faktiskt ganska enkelt, man ska bara se till att inte lägga på för mycket smet i pannan för pannkakorna har en tendens till att växa lite.

Ha en fin måndag nu!

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *