Vårt första hus-en totalrenovering!

Godmorgon söndag!

Det hände en liten olycka här i går. När jag skulle ta ut en låda så trillade min stora fina kamera i golvet och glaset till linsen sprack! Såå himla typiskt och klantigt gjort av mig men gissar att det är sådant som händer när man flyttar och packar upp. Så nu blir det kameradoktorn för mitt nya fina objektiv.

Tänkte därför att ni ska få min historia om vårt kök och badrum som jag skrev för Ballingslöv, vi köpte ju både kök och badrum där och efter det blev jag tillfrågad att skriva på deras sida vardagsglädje. Här kommer min historia!

För lite mer än ett år sedan köpte vi vårt allra första hus, vi hade då tittat på cirka 50 olika objekt innan vi tillslut bestämde oss för vart vi ville bo. En söndag var vi på en villavisning i Enskede, vi hade egentligen inte alls tänkt att gå på den då vi redan på bilderna inte tyckte att huset på något sätt var i närheten av det vi letade efter. Brandgult med bruna knutar och en riktig skolåda med massor av konstiga små rum. Med andra ord, inte alls vad vi eftersökte. Vi hade bott i stan i alla år och senast i Vasastan i en vacker sekelskifteslägenhet med massor av fina tidstypiska detaljer, här var det tvärtom. Men, allt letande hade lärt oss att läget var viktigt och att det aldrig går att ändra på och det var just läget vi föll för. Högt upp på en kulle, en lagom stor och mysig trädgård med massor av äppelträd och på en liten gata utan massor av trafik låg huset. Läget var magiskt. Men huset som var byggt på 40-talet var i katastrofalt skick…

Husets fasad i ett tidigt skede av renoveringen.

Efter noga övervägande bestämde vi oss ända att det trots allt fanns potential, mycket på grund av att ingen annan tycktes se det. Vi tänkte oss huset med nya fönster, ny fasad och ny förbättrad planlösning. Vi ville ha ett stort kök där vi kunde laga mat och få hänga med vänner samt ett mysigt vardagsrum för familjen att koppla av i och samla ny energi. Ovanvåningen kunde lätt göras om till fyra sovrum så att alla barn skulle få vars ett, ett måste för oss. Två badrum varav ett lite större, ja detta kunde faktiskt bli riktigt bra.
Renoveringen sätter igång och det tar lång tid med bygglovet vilket försenar hela bygget och då även köksbyggnationen. Längtar så efter att få flytta in men tiden går och stadsbyggnadskontoret har fullt upp. Tre månader senare och med en hel del ändringar blir det äntligen klart och vi tar de första spadtagen. Lycka! Nu vet vi lite bättre hur stor plats vi har för köket och till min lycka så får vi nu det stora kök vi alltid drömt om!

Projektet med nya fönster, öppna ytor och massor av ljusinsläpp börjar bli verklighet.

Inspirationsbild för köket till vänster samt en av mina döttrar i det blivande köket till höger.

Inspiration för bänkskiva till vänster samt integrerad kyl/ frys i färgen peppargrå till höger.

Det första vi gjorde var att tänka på kök och hur vi ville att det skulle vara. Vi fick hjälp att från tanke och idé skapa & rita vårt nya drömkök. Som inspiration tänkte vi oss ett kök som är mer ett så kallat icke kök, ett kök som smälter in i rummet och blir en del av inredningen. Min man Johan ville absolut ha en dubbelugn, för visst är det väl få förunnat att kunna laga stek och samtidigt grädda kvällens efterrätt? Därför fick det självfallet bli så.

Nedan ser ni ritningarna dom gjorde till oss på vart framtida kök.

Nedan får ni en sneakpeak på köket. Det gömmer sig där under all plast, papp och byggmaterial…

Och inte nog med att vi skulle skapa vårt drömkök, Niklas hjälpte oss även med våra drömmar till husets två badrum. Bänkskivan där inne är to die for, Dektonäven där, med min favorit Aura som är vit med stort spräckligt svart mönster. Vid badkaret valde vi att rama in med en stor stenskiva i samma material och på golvet landade valet på betongplattor.

6 månaders renovering blev till slut ett år som nu äntligen börjar lida mot sitt slut. Tittar in här igen så snart allt är klart och då får du se det färdiga resultatet!

Ha en fin söndag nu, här ska vi åka på en shoppingrunda.

Kram kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. ”Kan innehålla reklam”? Det var ju ett enda långt reklaminlägg..? Tycker du är ganska dålig på att märka dina inlägg med adlinks etc

  1. Valerie Aflalo

   Hej, jag märker alltid ut om det är reklam och är supernoga med just detta! Titta överst i inläggen. I detta fallet var det på eget initiativ eftersom som jag ville lägga upp detta och texten var skriven just för Ballingslöv. Dock inte hela texten därav ”en del”. Hoppas du förstår bättre:) trevlig kväll.

 2. Åsa Schölander

  Snyggt och stilrent utan handtag!
  Är bänkskivan i sten?
  🤗

 3. Åsa Schölander

  Mycket snyggt kök och badrum med perfekt matchande svartafönster till 👌😍

 4. Så himla fint 🙏🏻
  Vill du snällla berätta vilka betongplattor ni har lagt i badrummet?
  Tack 😊

 5. Hej! Himla snyggt badrum och kommod! 😍 Håller själv på att bygga hus och är också inne på att göra en egen variant till badrumskommod med hjälp av Ballingslövs Lessmore eller Bright. Får jag fråga vad är det för tvättställ ni har använt er av? 🙂

  1. Valerie Aflalo

   Tack! Tror det var Duravit vi använde:)