Renovering & Ångest??

Hej alla,

Ja, dessa två hör med all säkerhet ihop, det vet vi nu. Det där med att vakna mitt i natten och komma på att man glömt ett visst mått eller ifrågasätta alla beslut…ja vi är där nu.

Men finns det finns husbygge utan ångest eller hänger det alltid ihop? Någon som kommit lindrigt undan här?

Men kanske är lite ångest bara bra så att man liksom skärper till sig och fattar rätt beslut?

Man får helt enkelt stå ut men alla dessa jobbigheter när man bygger hus och tänka så positiva tankar man kan och sätta upp fina målbilder för sig själv. Lite som när man ska föda barn..

”Du ligger där i gräset under trädet med din nyfödda bebis och allt är sådär rosaskimmrande och glatt;) Haha. Vaknätterna och kräksymfoniererna räknar man liksom inte in här utan här krävs robusta och ”sockerinlindade” målbilder för att komma ut på andra sidan.”

Var ute i huset en sväng i häromdagen och här kan du se senaste nytt. Trodde inte mina ögon när jag körde upp bilen framför huset..

KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 kommentarer

 1. Oj, det vill jag kalla ett riktigt stort renoveringsprojekt! Hoppas verkligen läget och tomten är värt det, annars hade det nog varit bättre att bygga nytt eller ngt med mindre behov… Lycka till, det blir säkert bra till slut!

 2. Charlotte

  Jag förstår precis, jag var i din sits för nästan10 år sedan. Med små barn och mycket att göra som egen företagare mitt i karriären och husbygge på det. Egentligen ska man vara på plats HELA tiden för att minimera fel i ett så gigantiskt projekt, med facit i hand 🙂
  Men det är ofta inte praktiskt möjligt. Så räkna med att det blir lite missar på grund av det.
  Särskilt på slutet brukar det bli slarvjobb för att hinna med, så var extra vaksam på det. Ett annat tips är att inte acceptera diverse tillägg som hantverkare rekommenderar. Det kostar alltid mer än det smakar för marginell skillnad, var ytterst kritiska på ändringar som ni får som förslag. Det är lätt att bli pengablind vid husbygge, men många bäckar små blir mycket i slutändan.
  Stort lycka till!⚒🍀💖

  1. Ja, du har helt rätt! Lätt att allt skenar iväg och vissa saker har man inte heller den kunskapen i så man får läsa på. Vi blev tex ”blåsta” av en bergssprängarfirma i Enskede och kändes inte kul! Men, nu är vi ännu met noggranna och spenderar så mycket tid vi kan där. Hoppas att ni blev nöjda mer ert bygge tillslut:) Tack för att du tittar in här. Kram

 3. Vi har precis renoverat allt inkl grävt ur källare, bytt tak, trädgård m.m. Har lärt mig en enkel kalkyl, ta det hantverkaren tror det kommer ta i tid och pengar gånger 1,5…. har stämt väldigt bra hittills faktiskt. Annars kan jag rekommendera en projektledare över bygget som bollar med hantverkare, el och rör killarna. Vi hade endast kontakt med vår projektledaren, han kom med förslag och vi valde material, färg (det roliga) m.m. Lycka till!

  1. Tack! Ja om det någonsin blir ett liknande projekt igen så ska vi absolut göra så. Nu kämpar vi det sista. Kram och trevlig sommar!