Projekt hus = mardröm

IMG_3064

Det finns flera fina äppelträd i vår trädgård! Dom står liksom på rad utanför våra fönster. Ja, det som ska bli våra fönster..

IMG_3063

Just nu finns det inget av detta som ska vara kvar, allt blir annorlunda. Fasaden blir i ljusgrått trä med stora industrifönster överallt. En stor utbyggnad på framsidan där köket ska vara. Svårt att förklara men om några veckor är allt på plats så då får ni se:) Känns faktiskt äntligen bra för först gången, har varit lite osäker på hela projektet men nu när alla väggar är nere inne i huset börjar det ta form.

Hej hej,

När vi köpte vårt hus så var vi beredda på att genomföra en gigantisk renovering. Johan och jag har renoverat förut och även om det bara varit lägenheter så kände vi oss redo.

Men, man är nog aldrig riktigt redo för ett sådant projekt. Vi har flera gånger sagt till varandra att man typ borde jobba med huset på heltid och inte på vår fritid så som vi gör nu. Vi är redan hårt pressade av våra jobb och så har vi ju 3 barn varav två är små. Men, nu är vi ju mitt i detta och den stora frågan är, NÄR flyttar vi in?

Ytterväggen är riven och snart börjar vi bygga den sk Attefallstillbyggnaden, där ska bla köket och köksön vara. Köket, golvet och den nya fönsterna levereras i juni och då måste allt vara klart för det. Det måste gjutas en helt ny grund i vårt hus och då måste garaget måste även grävas ut. Allt måste klaffa för annars har vi ingenstans att ställa allt på när det levereras.

Här kan du se en liten film om vad vi håller på med just nu!

Vågar inte ens tänka på om något går fel, tänk om det kommer fel mått på fönsterna eller fel färg för den delen. Vi ska ha mörkgrå ramar runt alla men tänk om det kommer vita?

Det är mycket som pågår just nu och vi är pressade att bli klara i augusti flyttar vi in och då MÅSTE fönster, golv och ytterdörr vara på plats annars så vet jag inte hur det ska gå..

IMG_3075

Gårdagens omlottklänning är en favorit nu i sommar i skön mönstrad viskos. Finns i butik nu 🙂

valerieklänning (1)

Åkte sedan hem till våra vänner som bor i samma område för att känna på det härliga villalivet! Längtar så efter att få ha en egen trädgård att mysa i.

IMG_3110

IMG_3149

 

IMG_3152IMG_3129

 

IMG_3161IMG_3135

IMG_3126

 

IMG_3168

 Vi satt ute till solen gick ner!

IMG_3171

I morse fick jag lång sovmorgon och vaknade sedan till att Johan hade gjort min favoritfrukost med avocadomacka, färskpressad juice och en latte. Inte helt fel med mors dag:) Vad ska ni göra idag?

Här ska jag strax göra mig i ordning för att åka med hela familjen till Gröna Lund och Childhood dagen. Ska bli så mysigt, världens toppenväder och en ledig skön söndag framför oss.

Kram på er!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarer

  1. Halloj! Vilket projekt ni håller på med, kommer bli så fint men vilket jobb!!! Jag beundrar er som orkar och med småbarn och allt. Själva är vi i fasen i livet med tonåring och vuxna barn och börjar tänka helt tvärtom, alltså ett bekvämt liv med lägenhet i stan ich landställe. Hmmm mycket att fundera på men litar nog åt att prova på det livet när man inte behöver tänka så mycket på barnen utan mer fri och göra som man vill. Har alltid bott i hus så lägenhet känns lite läskigt men men förändringar måste man våga ge sig på ibland. Hur upplevde du att bo i lägenhet? Kram

    1. Hej hej, jag förstår! Ni är påväg in till stan och det känns som för oss även det lite läskigt. Vi flyttar till ett område där vi har vänner och känner oss hemma vilket gör det hela lite lättare. Fundera över vart ni kommer att trivas bäst och välj efter det. Hade vi inte haft barn så skulle det vara härligt med en lägenhet som har terass så att man kan vara ute om man vill. Jag har trivts i stan men nu längtar jag efter friheten att släppa ut barnen i trädgården:) kram och lycka till med allt