Våra husritningar!

IMG_2358

En något varmare fredagens jag påväg till en överraskningsfest på söder!

Hej måndag!

Vilket ruggigt väder det var idag då! Tog på mig tjocka tröjan när jag skulle iväg till jobbet i morse. Helt otroligt vad det skiftar nu, sol och varmt ena dagen och sen regn och kallt. Det positiva är att det nu trots allt går mot varmare tider, vi är inne på mitten av maj och det blir ju bara bättre och bättre!!

Lovade ju att visa er ritningarna till huset så här kommer dom. Vi gjorde klart allt för en tid sen men sen som ni vet så ändrar man ju hit och dit tills allt är godkänt.

Det du ser här nedanför är vårt entréplan. Du går in till höger om utbyggnaden ( där köket ska vara) och sen vidare vänster in till köket. Det är stora fönster runt hela huset och på vissa ställen är de från golv till tak och 3 meter breda! Ser väldigt mycket fram emot att se fönsterna och hur de kommer att förändra huset.

Törnström_11_ny form attefall_recover A05 Sektion (6) (1)

Ovanvåningen är den lilla bilden längst upp hit där kommer vi att ha 4 sovrum och i vårt sovrum kommer det att vara en waslk in closet ( så peppad över just detta!!) Tänkte visa skisser så snart det är klart men det kommer att bli 10P.   

Törnström_12_ny form attefall A05 Sektion (7) (1)

 Här kan du se hur huset kommer att se ut. Bilden högst upp till vänster är från entrésidan och där köket kommer att vara i utbyggnaden. Kortsidan och på den översta högra sidan blir ut mot trädgården och äppleträden. De andra två fasadbilderna är mot baksida och träd så där ser man inte så bra.

Törnström_A02_fasad_2017-03-21

Bara att ställa frågor om ni har, inte helt lätt att beskriva allt utifrån bilder. Känns i alla fall så bra nu och även om det ser ut som en enda stor jordhög så är det på gång nu. Missa inte Instastories och min Youtubekanal ( Valerie Aflalo) om du är nyfiken på hur det ser. Där lägger jag upp massor av spännande. Har en film som jag gjorde idag som jag tänkte lägga upp på Youtube i kväll.

Ses snart goingar!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer

 1. Jättekul att se! Kommer nog bli väldigt coolt med de fönsterna!
  Nu kommer solen och värmen alldeles snart igen! Ha en fin tisdag <3

 2. Ser super ut! Skulle vara kul att få se mer, vilket kök har Ni tänkt? Färgsättning? Möblering mm

 3. Hej! Ser så fint ut! Får jag vara nyfiken och fråga, vilket runt matbord ni planerar skaffa? Är själv på jakt efter ett runt matsalsbord + stolar och tar tacksamt emot tips:)

 4. Så fint! Hur har ni gått tillväga när ni planerat planlösningen? Har ni gjort den själva eller anlitat någon? Ska genomföra en liknande renovering och har svårt att se hur det blir när det blir klart. Så många funderingar.. bli köket lagom stort eller för litet osv..? Känner att jag behöver proffshjälp!
  Har du några tips på bra hantverkare? Är ju en djungel där ute! Och kanske även några dåliga som man ska undvika 😬

  1. Hej, vi tog hjälp av en arkitekt men hade själva många idéer! Tillsammans med honom så blev det precis så som vi hade hoppats på:) Vi har ett gäng bra hantverkare som ni kan få sen men även några som vi inte varit nöjda med! Saltade fakturor är det som varit jobbigast:) kanske gör en lista sen. Hehe. Lycka till

 5. Lena Wikström

  Hejsan!
  Vi undrar hur stora era fönster på nedre plan mot sydost är?
  Vi ska nämligen bygga ett orangeri av modernare slag och då skulle sådana fönster bli snyggt.
  Vänligen Lena och Andreas

  1. Valerie Aflalo

   Hej Lena,
   Vad härligt med ett orangeri!! våra fönster är tillverkade efter måtten på vårt hus så minns faktiskt inte måtten exakt tyvärr. Om jag ska gissa så är dom ungefär 3x 2,50 . Vi köpte dom från Velfac om det är någon hjälp. Lycka till bygget!!