Kaoset i huset fortsätter

IMG_2068

( Yes, jag stoppade Leonie precis där om någon undrar..;)

Hej!

Äntligen är livet tillbaka till det normala, eller ja, det normala för oss med husrenovering och vardagsbestyr. Johan har varit bortrest under flera veckor och då har jag kört markservicen här på hemmaplan. Det har varit fullt upp för att hinna med dagarna och varje kväll har slutat i soffan på samma sätt. Hehe. Ni fattar.

MEN

Nu är vi alltså två igen och det är jag glad för. Att vara en heltidsarbetande 3 barns förälder går inte riktigt ihop faktiskt och jag har stor respekt och beundran för alla er därute som har det så jämt.

I dag vaknade vi i alla fall tidigt till strålande sol, vi skyndade oss för att komma ut men när vi körde mot huset så såg vi molnen som tornade upp sig och sen var det fina vädret borta.

Dagens planer var att prova att måla fasaden för att eventuellt bara måla och fylla i i stället för att putsa. Ja jag vet, puts var första valet men tyvärr spräcker det budgeten något fasligt så vi funderar nu i dessa banor.

IMG_3621

Här har vi fyllt i med plankor på vänster sida och bara målat på höger sida, vad tycker ni?? Ska vi fylla i eller låta det vara öppet? Allt är målat i samma grå färg. Tänk nu också på att vi ska sätta in stora spröjsade industrifönster på detta.

Jag har i alla fall bestämt mig för vad jag tycker nu;)

 Och så har vi ju det här roliga..

IMG_2066

Nu undrar säkert ni vad det är som händer här ( det undrar jag också ibland..)

Vi håller på att riva bärande väggar och gräva ut grunden i det som ska bli vårt kök och del av vardagsrum.

Rakt fram kommer det att bli tre megastora fönsterpartier från golv till tak, ett kommer att sitta i en del som man inte ser just nu till höger. Där ska vi bygga ut 15 kvm och så småningom bli en sk Attefallsutbyggnad.

IMG_2077

IMG_2086

IMG_2094

Vi hittade i alla fall massor av fina påskliljor i trädgården!

Precis där vi står ska det bli en terass med en nerfällt jacuzzi ) peppen för den!!) och bakom oss ska vi sätta upp insynsskydd mot grannen som man idag ser väldigt tydligt;)

Vill skapa lite mer privat känner vi dels pga av alla stora fönster och också för att det blir mysigare och mer lummigt. Tips tas tacksamt emot även här.

I morgon ska vi ut igen så fortsättning följer. För er som är nyfikna så visar jag mycket mer på Instastories, missa inte det.

Ha en fin lördag nu.

Kram

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer

 1. Så spännande att följa ombyggnationen av huset jag tillbringat så mycket tid under tonåren. Många fina minnen och mycket kärlek där. Lycka till med allt stök. Det blir fint sen!

 2. Halloj, jag tycker icke ifyllt helt klart är snyggast! Trevlig söndag kram

 3. Christina

  Ifyllt är solkart snyggast, delvis för att det ger ett slätare och mindre ordinärt intryck. Fast mest för att det blir eget och unikt, till en relativt blygsam kostnad.

 4. Vilket megaprojekt ni har,så roligt att följa processen. Ej ifyllt tycker jag 🙂

 5. Gillar verkligen tröjan!!

 6. Roligt att se ert projekt! Förslag till avskärmning/insynsskydd:
  -plank, målat, plantera klätterväxter, gärna vintergrönt.
  -thujor
  -gabioner
  -armeringsnät fästa mellan stolpar. Snyggt när de rostar, plantera klätterväxter som slingrar i nätet
  -träd på spaljé
  -kolla in växtskärmar från Vegtech

  /Annica, fastighetsförvaltare

  1. Wow! Tusen tack för alla förslag🌸

 7. Hej Valerie, snyggt med ifyllt, utseende mässigt…men i praktisk synvinkel…när det är dags att göra ren fasad från insekter, spindelväv, och mögel blir det ett tidskrävande arbete i min tanke. Sedan när Det är dags för att måla om fasaden och där det är ojämt med de små springorna…kanske färg kommer att fylla igen springan på en del ställen och det blir fylld och ofylld springa mellan fasadbrädorna om Ni väljer att täcka med en mindre bräda emellan fasadbrädorna (vä sida i bild), i min tanke. Lite praktiska tankar från mig, som jag tänker på i förlängningen i ett val av fasad.
  Lycka till med allt Ert arbete, så roligt att få följa Valarie, Kramar från Ninni.

 8. Vilken grå färg har ni valt?

  1. Vi har inte bestämt ännu..Lovar att berätta så snart vi vet:)